Påskpyntat

 
Nu är det pyntat och städat här! Det har tagit hela veckan att få det gjort eftersom det varit så himla full upp med jobbgrejer. Jag dammtorkade lite en dag, en annan dag ställde jag fram pyntet, en tredje dag dammsög jag. Till sist, idag, har jag moppat och fått ut soporna. 
 
Jag var och skar mig en massa ris på Öhn också. Det här är jättestort fast det kommer inte riktigt fram i bilden.
 
De här papperskycklingarna (och tupparna i bilden högst upp) köpte jag för att ha som enkelt påskpynt i stugan då vi hade den, men jag tycker faktiskt de är riktigt söta. Lite gammelmodigt på nåt vis. 
 
Köket är nog påskigast. Har mycket gult där. Egentligen är jag inte jätteförtjust i gult men det blir ju liksom soligt med allt det gula, och så råkar det vara gulorange kakel i köket (jättefult, ni kan se det i det här inlägget) så det matchar ju i alla fall :-) 
 
Filip har fått ett jättestort påskris i sitt rum också. 

Min nya maxiklänning

Förra helgen när Mia var på besök så köpte inte bara hon en fin klänning - jag hittade denna fina maxilånga klänning med omlott på Åhléns!
 
Med den 20% rabattkupong jag fått i och med att jag är medlem så kostade den blott 320 kr. Det blir mycket tyg för pengarna! Här ser ni den på Åhléns egen hemsida: Svart och vitmönstrad lång klänning Jag kommer förmodligen vilja ha en kimono över pga de korta ärmarna men den var himla fin och "svassig" i kjolen. Sen är jag är ju generellt svag för långklänningar. 
Den är i stretchig viskos som funkar fast den bara går upp till L och jag brukar behöva minst XL. 
 
Men vänta...
 
Sådärja, nu syns den bättre! Tur man har en hjälpreda som kan tänka själv :-)  

Önskelista

Det finns några grejer som jag vill ha från Asos och som jagat mig lite mentalt senaste tiden. Bland annat denna långa svarta rock. Är ofta in och kollar på den på Asos hemsida. Jag kan bara inte bestämma mig för att slå till, dels för att jag är lite tveksam till den stora kragen och vecken baktill på axlarna - är rädd att det ska se stort och boxigt ut liksom, också kostar den ju drygt 1200 kr så det måste ju bli rätt då. Vad säger ni, bra eller dåligt med den stora kragen?
Länk: Svart rock
 
Än är det inte sommar så jag suktar en del efter den här hellånga maxiklänningen som passar bäst den kallare delen av året. Finns i fler vårigare färger också. Tvekar över den också eftersom rumpan blir obarmhärtigt exponerad... Vad gäller väskorna så blir jag aldrig nöjd över de jag köper så jag håller ständigt koll på såna också. De här var ju jättefina tycker jag!
Länkar: Klänning | Vit väska | Silverväska
 
Sen eftersom det ju faktiskt börjar likna vår så kommer likt alla andra vårar en märklig längtan efter vita sommarklänningar med bohemiska detaljer eller accessoarer. Det här med fransar är egentligen inte riktigt min grej (det var det för länge sen, på 90-talet då jag var nån slags smyg-svartrockar-hippie) men den här var ju bra tjusig eftersom den såg så välarbetad ut, mycket fransar för pengarna också ;-).

En härlig eftermiddag

Vi hade en sådan toppeneftermiddag jag och Filip idag! Han hade tid hos skolsköterskan vid tvåtiden (han har vuxit 9 cm sedan i typ september!) och efter det kändes det meningslöst att åka på jobbet för att hinna jobba max trekvart så istället tog vi kortdag båda två. Då bestämde vi oss för att åka på stadsbiblioteket i Väven där vi lånade en hel bunt (8 stycken!) med spännande böcker till Filip. 
 
Sen satte vi oss längst in i en hörna på Kulturbageriet i samma hus med gofika och hann läsa hela tre böcker tills min röst och ork tröt :-)
 
Favortiböckerna för Filip är de om läskiga saker som monster och spöken och skelett och sånt men även böcker om hur kroppen fungerar är intressanta. Så han blir väl maskör, kostymör eller läkare när han blir stor antar jag. Det ska jag nog kunna leva med ;-)
 
Vi har gjort samma grej förut en gång, dvs lånat böcker och suttit och fikat och läst på Kulturbageriet och jag måste säga att det numera ligger på min topplista över favoritsaker att göra med Filip när det inte är toppenväder utomhus.

Helgen

Jag har haft besök i helgen! Mia från Stockholm (ursprungligen från Piteå) var på besök. Samma Mia som kom på finbesök i somras också :-) Tyvärr kunde jag inte visa upp ett lika fint Umeå nu i mars som det som var i juli men vi gjorde kul saker ändå. Åt och drack gott, shoppade lite, gjorde en lite sightseeing-runda runt Umeå till nån loppis och sen var vi på favoritbaren Gotthards och på fest; Club 40 (!) på Äpplet, Folkets hus. Vi var där typ 20 minuter så så kul var det haha! ...men förfesten hos systrarna Q var fenomenalt trevlig. 
 
Här är några bilder från helgen, fast främst från den promenad vi gjorde på söndagen: 
 
Efter laxmiddagen hos mig på fredagen drog vi till bästa snyggaste baren i stada: Gotthards.
 
Vi på Gotthards.
 
Trevligt att få duka fin frukost för två på lördagen. 
 
Vi hade faktiskt sol hela helgen, inte särskilt kallt heller utan ett par plusgrader. Vi gick utefter älven för att kika på Väven bland annat. 
 
Genom stan tillbaka för att titta på lite trähus. 
 
Sen kom vi in till stan och alla butiker. 
 
En "groupie" på två ganska trötta, vi hade ju varit ute sent kvällen innan. Jag kör tricket att höja på ögonbrynen ordentligt för att få ögonen att öppnas så att jag ska se mindre trött ut ;-)
 
Sen gjorde Mia ett dyrt men sjukt bra köp på Eljest, en nyöppnad butik i Umeå som bara säljer lokalproducerad design och konsthantverk. Denna kimono kommer från märket Systrami som sytt plagget och ritat mönstret som är ett kalejodoskopmönster av en sköldpadda.
Jag tror minsann en elev till mig berättade att han hjälpt Systrami att skapa mönstret så det var ju lite kul! Den har bara sålts i ett enda exemplar tidigare så hon lär då vara ensam på Stockholms gator i denna fina kreation. Jag är så avundsjuk på henne - den var nåt djävulskt snygg!

Mustaschmorrhår


Jag fick hem min gulliga pojke igår!


Helt genomblöt var han för de (barnen på förskolan) hade just roat sig med att hälla hinkar med vatten över varandra när jag kom och hämtade honom.  


Också hade han en ej borttvättbar morrhårsmustasch på överläppen. Inte ett dugg missnöjd över vare sig det ena eller det andra. Det beror nog på att det är vår. :-)

Stackars skitiga fula Umeå

Umeå kan ju vara riktigt vackert men jag säger det - stackars den turist som förirrat sig hit till vår stad den här tiden på året! Fy tusan alltså! Det är skräpigt, skitig, rörigt och fult.  
 
Förmodligen är det alla byggen inne i och kring stan som förvärrar det hela då senaste veckornas stormiga vindar säkert bidragit till att driva extra mycket skräp från byggarbetplatserna och ut på gatorna. Tillsammans med all skitig och grusig snö, folk som inte bryr sig om att kasta sitt skräp i soptunnor och cyklar som ligger omkullvälta i drivor överallt och fladdrig ful och trasig plast på alla jättebyggnader i stan blir helhetsintrycket rent förjäkligt.
 
Apropå ful byggplast; om nu hela stan ska byggas om under flera år kunde man väl täcka byggnadsställningarna med någon lite finare skyddsyta än smala remsor med slarvigt hängande byggplast! Jag har sett mängder med exempel på hur man gjort och gör det runt om i världen. En enkel vit skyddsfasad borde väl inte vara så kopiöst dyr och dessutom kan man ju projicera konst/reklam/annat på den (de som bestämmer på kommunen har väl inte slutat vara kulturella bara för att Kulturhuvudstadsåret är över!)
 
Min promenad från stans centrum och hem såg ut ungefär så här: 
 
Hängig och ful plast på byggnadsstälningarna. 
 
Byggplast kombinerat med lite trevligt biogodisskräp.
 
Så nära sopkorgen utan att lyckas träffa av den.
 
I alla cykeltställ står cyklarna huller om buller pga att de blåst omkull. Det kan ju vara svårt att göra något åt stormiga vindar men det bidrar i alla fall till att det ser för jäkligt ut. 
 
En ful byggarbetplats.
 
Affischeringsytan som gud glömde. Fast jag har sett flera där alla affischer bara hänger och har fått ramla ner på marken.
 
Skräp och flagor från hustaken.
 
Det här är Filips skitiga fönster precis vid trottoaren. Jag har trott det varit lera som stänkt upp på Filips fönster men nu börjar jag undra om det inte är nån som slängt något med ketchup på rutan???

Första hälften av sportlovet

Jag njuter så kopiöst mycket av ledigheten! Tror knappt det är sant att jag är ledig varje dag jag vaknat den här veckan. Jag måste jobba med omdömen sista dagarna men det känns okej för det kommer ju ge mig ett slags försprång i arbetet när jag kommer tillbaka efter lovet. 
 
Här är några bilder från hur det sett ut på sportlovet hittils: 
 
En gång i veckan går Filip på barndans på Balettakademin och vi föräldrar får vanligtvis inte vara med i salen när dansen pågår, men på lördagen i början av sportlovet fick vi äntligen vara med och titta på en lektion.  
 
Filip är rätt missnöjd över att han måste gå på dansen men trots det ställer han upp på det hela. Det är inte så många gånger kvar nu och nästa år ska han få gå på hiphop istället, vi tror han kommer tycka det är roligare. 
 
Just nu är är han dock med sin pappa i Göteborg och jag får bilder som denna från dem på mobilen :-))))) ...
 
De har spenderat dagen på Universeum bland robot-mammutar, svärdfiskar, giftiga ormar, en rymdstation etc. Verkar vara HUR kul som helst! (Pelles foto)
 
På måndagen kom min fina lilla mamma på besök, hon har stannat hela tre dagar och vi har gjort så mycket vi bara hunnit och orkat på dessa dagar. Vi har varit i trettioelva butiker, på Bildmuseet, ätit gott...
 
...och här besöker vi Väven där de just öppnat upp den otroligt flotta konferensavdelningen. 
 
Kolla bara! 
 
Konferensavdelningen ligger högre upp i huset så den har även en fin utsikt över älven. 
 
Sen har jag shoppat en del också. Hittade äntligen en passande skärm till den mycket höga lampfoten som jag hade julstjärna på i vintras. Lite otippat blev det en färgglad och blommig skärm, det trodde jag inte om mig själv. :-)
 
Jag har saknat en fönsterlampa i köket så jag är verkligen SÅ nöjd över hur det blev!
 
Minns ni att jag varit missnöjd över mina plastiga skåplucke-knoppar i köket (se inlägget Dörrknoppar)? Jag hittade för en tid sedan keramikknoppar till mycket nedsatt pris (typ 5 kr/st) på Lagerhaus och idag har jag äntligen bytt ut de gamla plastiga (20 stycken!). Tyvärr blev det väl inte nån större skillnad men det känns i alla fall lite bättre. (Bilden till vänster visar de nya keramikknopparna)
 
Typ så. Nu ska jag som jag nämnde ägna större delen av de resterande lovdagarna åt bedömning men försöka varva med lite promenader så att jag inte får så mycket värk av allt sittande. 

RSS 2.0