På besök i Obbola

 
Igår, och över natten till söndagen, var jag bjuden ut till godingarna Anna-Karin och Lennart i Obbola. Vi hade bestämt att vi skulle köra vinprovning också bjöd de mig på god grillmiddag, lyckliga mig. Maten var otroligt god men vinprovningen gick det sådär med. Det blev lite för många sorter (10!) så det blev nog aaaningens för många. Om vi gör det nån fler gång har vi bestämt max 4 väl utvalda viner. 
 
Mellan förrätten och huvudrätten gick vi en kort promenad ner till den lilla hamnen i Obbola. Där låg högar med regnskimrande fisknät, så jag får be om ursäkt i förväg för mängden av fisknätsfoton...:
 
Också herrskapet själva på bryggan.
 

Filip = Hästvän*

Källa: *Wikipedia
 
Abstinensen att klappa något med päls blev så stor så efter en utflykt till havet i söndags var vi tvungna att åka förbi travbanan och klappa hästarna som står uppstallade där. 
 
Vi gick fram och hälsade på precis varenda häst i varenda hage där vi parkerat bilen. De var ju så nyfikna och vi kunde ju inte vara dumma och hoppa över att hälsa på någon av dem tänkte vi.
 
Ju fler hästar vi klappade desto modigare blev Filip.
 
Emellanåt blev det rena kramkalaset.  
 
Som jag nämnde först så hade vi varit en sväng till havet innan, närmare bestämt Kont och Simphamn där vi tog en promenad ner till stranden och in genom skogen med medhavd picknick. Mysigt! 

Musöron

 
På bara ett par dagar skiftar nu alla björkar i skirt ljusgrönt. Rätt rejäla musöron har det också blivit och lika plötsligt kommer de varje år känns det som. Det är så vackert och lovar så mycket på nåt vis så man blir liksom fylld av förväntan. 
 
Jag hade en kamera i väskan när jag kom från jobbet så jag tog några bilder kring Scharinska villan och bort mot Stadskyrkan.
 
 
Jag kan bli lite stressad över detta att det går så fort, skäms/grämer mig liksom lite över att jag vill gå in och äta och vila mig efter jobbet och inte gå ut i naturen och passa på att njuta när det är så fint. Samtidigt tänker jag att är man trött så är man. Det blir roligare när Filip är hos mig så att man kan gå ut på upptäcktsfärd med nån roligare person än en själv :-)
 

Glamorösa sneakers

Ni kanske undrar om det blev nån shopping för mig efter alla de timmar jag och min mamma spenderade på Avion och Ikea förra helgen (alltså för åtta dagar sedan)? Och jo, det kan jag berätta att det blev det! Det blev ett par svarta tröjor, lite underkläder och sånt som inte är så kul att visa, MEN så köpte jag dessa: 
 
Ett par silverglittriga sneakers!
 
Och om ni tycker de glittrar mycket på de här bilderna så skulle ni bara se hur de ser ut i solen!
 
De kommer från Deichmann vilket fall. En skokedja som vi inte haft förens nu när Avion öppnade. 
 
De fanns även i guldfärg som ni kan se här på Deichmanns hemsida som också var kalasfina men de grå passade mig bättre kändes det som. 

I Norrmjöle med Filip och kompis

 
I fredags var en helt ljuvlig dag som var början på flera dagars vårig värmebölja. Eftersom vi var lediga (klämdag efter Kristi himmelsfärd) och Filip höll på att klätta på väggarna efter att ha legat i feber dagen före så letade vi reda på en kompis till honom som ville följa med oss på utflykt till Norrmjöle. Klasskompisen E nappade och vi drog iväg med picnicväska.
 
Först tog vi vägen genom skogen där solen lyste snällt mellan grenarna på gran och mossa. 
 
Lite extra vårgeggigt var det på sina platser. 
 
När vi kom fram och ut på första stranden bestämde barnen att det var dags för picnic. Det blev tyvärr lite överexponerade bilder då jag missbedömde ljusinställningarna i det starka solljuset.
 
Båda var råcoola i varsitt par solglasögon med spegelglas. :-)
 
Och cool sprillans ny kepa berättade E.
 
Barnen hade jättekul och sprang som bergsgetter över klippor och stenar så att jag med jämna intervaller var tvungen att ropa in dem på mer rimliga avstånd :-). 
 
Det blev en ganska lång promenad, tre timmar tog det, eftersom det fanns så mycket att klättra på, undersöka och fantisera om på vägen.  
 
Paus för stentrollstillverkning togs också. 
 
Den där blev lik en smurf sa Filip. 
 
Så otroligt härlig dag som gav mersmak! Ska leta reda på fler långrundor att promenera. Det finns ju en bra vid Kont också som jag ska ta nån gång det blir tillfälle, om jag så går själv eller med sällskap. Det ska visst bli kallt redan om någon dag igen så det känns ju lite trist men man får hålla tummarna på att det bara är något tillfälligt. 

Med mamma på Kolerakyrkogården

Mamma poserar snällt. 
 
Fina lilla mamma har varit och hälsat på mig i helgen! Vi har sprungit benen av oss på Ikea och Avion shopping som är den stora nya gallerian som ligger bredvid nyöppnade Ikea. Egentligen skulle mamma haft en kompis med sig från Piteå men kompisen blev sjuk. Vi tyckte väldigt synd om henne men jag hoppas att det ska ge dem en anledning att planera in en ny tripp hit snart igen när alla är friska och krya.
 
Idag fick vi ett par timmar över innan mamma skulle ta bussen hem till Piteå igen så då tog vi en biltur havet och Holmsund. I Umeälven mellan Holmsund och Obbola ligger en liten holme, som faktiskt heter Holmen, som man passerar över när man åker den långa bron över älven. På Holmen ligger en gammal kolerakyrogård som jag varit nyfiken på länge och som det nu äntligen blev anledning att stanna till och kolla på:
 
Kyrkogården var pytteliten och egentligen inte så märkvärdig. Där fanns inte ens gravstenar. Men det var så himla fint där i skogen med de disiga rökresterna från gårkvällens valborgsbrasa som silades mellan grangrenarna.
 
Vi läste noggrant informationen om kyrkogården. Som tur var var det inte så många som dött av kolera i området, ett tiotal på sin höjd, men i hela Sverige dog närmare 40 000 personer!
 
Vi utforskade sedan den lilla kyrkogården. 
 
Det var som att få en plötslig försmak av sommaren där i skogen idag med plötsliga 15 graders värme, spindelnät och fluffig mossa. 
 
Också avrundar vi med ett par bilder på rejäl skägglav. 
 
 
Sen när vi tittat, sniffat och fotat klart åkte vi tillbaka till stan igen och åt lite goda matrester innan det var dags för mamma att ta bussen hem. 
 

RSS 2.0