Höstfint hos Jotex

 
Inredning är nog det jag tycker är roligast att lägga pengar på nuförtiden. Tyvärr så är det ju inte med inredning som med kläder att man nöter ut en soffa på ett år och sen kan köpa ny för några hundralappar. Nu när det är rätt fullt i skåparna så blir det mest att titta förstås. Eller möblera ännu tätare i skåparna och köra med "en in en ut"-metoden :-). 
 
Tänkte jag skulle visa lite fint från Jotex' höstkatalog! De har verkligen spottat upp sig, det är jättefina saker och bilder. Jag tycker inte det funnits så mycket jag gillat på Jotex tidigare men det har blivit bättre senaste säsongerna. 
 
Temat är sammet grönt, petrol, guldigt. Murrigt och lite maffigt med guldkant typ. 
 
Sänggaveln, sängkläderna, puffen och mässingsvasen i den här bilden... Så flott. Kanske får bli nya sängkläder för mig i alla fall. Och kanske sammetsgardiner i sovrummet likt bilden högs upp. 
 
Pampig vas där till vänster. Kanske skulle prova köra med en blomsterurna vid sängen?
 
Snyggt med krispigt vitt mot mörkt. 
 
Åsså de här kuddöverdragen. Brukar bli inköp av sån anär jag inte rymmer nåt annat i mina skåpar :-)
 
Allt finns inte att handla på Jotex hemsida ännu men det lär väl dyka upp snart. 
 

Sensommarsol

 
Det var en fantastisk solnedgångshimmel dagen efter att jag började jobba (jag började den 15/8) så när jag kom hem sprang jag in efter kameran och tog några bilder.
Jag redigerade bilderna först några dagar senare så det var lite svårt att få till färgerna, hade svårt minnas färgskalan. Det jag mindes var att när man zoomade in de mest färgstarka nederdelen av molnen så tänkte jag att om man skulle vända vissa av bilderna upp och ned skulle det se ut som ett eldfärgat ökenlandskap.
 
Vad säger ni? Ser det ut som ett eldfärgat ökenlandskap eller en Umeåhimmel upp och ned? :-)
 
Himlen speglades i ett av grannbyggnadernas fönster.  
 
Tornspiran på Umeå stads kyrka. 
 
Och till sist min uteplats i solnedgångsrosa ljus. 
 
För övrigt har jobbstarten varit en blandning av sött och salt som vanligt. En del ångest och oro över de nya kurser jag fått och ovissheten omkring dem som ger en del pirr. Det positiva har varit att fått träffa fina ettor som jag är mentor över tillsammans med kollegan Ludvig, att min undervisningsplan för året är mycket luftigare än tidigare vilket gör att det ser hoppfullt ut med att jag ska klara läsåret trots min "musarm" och värk.
Idag kände jag till och med lätt eufori när jag for från jobbet då jag äntligen lyckats samla tankar och planeringar kring de kurser jag varit orolig för. Fint väder har det varit igår och idag också - riktig sommarvärme med sol vilket är kul eftersom det annars känns lite för-höstigt. 
 
 

Western farm och Lundagårds kyrkogård

Här kommer lite fler bilder från Norrbottenstrippen som jag och Filip gjorde mellan 2-9 augusti: 
 
Efter stugnatten i Gunnarsdjupträsk drog jag med dessa till Western farm i Boden. Filips kusin Kalle syns i ansiktet på den liggande mannen, Filip i mannen till höger och min mor Haldis i kvinnans ansikte :-)
 
Filip fick chans att bära sina coola cowboykläder igen. Denna gång med lite mer passande skor till - svarta boots istället för illgröna croqs :-). Besökarna på den mindre Western farm i Boden var inte riktigt lika engagerade i att klä ut sig som de på High Chaparall så han utmärkte sig med sina fina kläder och fick höra att han var bäst klädd av en snäll kvinna :-). Jag lägger inte in nåra fler westernbilder för ni fick så många sådana efter att vi varit på High Chaparall tidigare i somras tänker jag. 
 
 
När vi varit på Western Farm tills det stängde åkte vi för att titta till min fars grav som finns i Lundagårds kyrkogård inne i Boden. Där möttes vi av de här nästan självlysande blommorna i en rabatt. 
 
 
En del av blommorna var så röda att kameran fick problem med att avbilda dem.  
 
Köpman Stig Blomkvist står det på på graven. Född 26/3 1935 och död 26/8 1970. 35 år gammal blev han och han dog i en form av magcancer. Jag föddes 3/2 1970 så jag var bara bebis och har inget minne utav honom men har typ haft cancerskräck hela mitt liv (som många andra). 
 
En gullig men krackelerad fågel sitter på stenkanten. 
 
Plötsligt en ekorre som inte var särskilt blyg även om den tar till flykten här när jag fotograferar.  
 
Upp i det trädet for den!
 
 
Mumsar på en kotte. 
 
Alla blev utsatta för fotografering när vi tittade runt på kyrkogården. 
 
Vi blev kvar längre än väntat för det var så fint. Kalle och Filip verkar vara lite extra nyfikna här. 
 
Sen drog vi till Luleå och lämnade av Kalle där, och resten av oss for till mors och fars lägenhet i Piteå för att pusta ut.  
 

En vecka i Norrbotten

Förra tisdagen, alltså den 2:a augusti, åkte jag och Filip upp till mina föräldrar i Piteå. Vi blev kvar en hel vecka och blev totalt bortskämda av släkten. Vi hälsade på hos båda mina bröder och bjöds på lyxiga middagar och övernattning både i obygden i Gunnarsdjupträsk och i "storstan" Luleå. Vi var även på Western Farm i Boden, tittade till min pappas grav, var på Teknikens hus, och vilade sen rätt utmattade av allt flängande ut hos mina föräldrar i Piteå innan vi tillslut åkte hem igen till Umeå.
 
Jag börjar med lite bilder från stugan i Gunnarsdjupträsk:
 
 
Den här killen var glad över att få hänga med sin kusin Kalle ett par dagar. 
 
I den här fina sovstugan sov jag, Filip och min mamma när vi var och hälsade på hos min bror Dan med familj i Gunnarsdjupträsk. 
 
Var tvungen ägna lite tid åt sensommarblomstren som kantade stugan. 
 
Vi fick en tokgod grillad middag. 
 
Såg en vackra solnedgångsfärger senare på kvällen. 
 
 
 Nästa dag drog vi vidare mot Western farm i Boden. 
 

RSS 2.0