Midsommar och syrenblommor

Igår firade jag en jättefin midsommarafton med Amnn-Sofie och hennes kompis Eva. Vi åt sill, grillade och satt ute så länge det gick. Det var soligt tidvis men riktigt kallt när solen gick i moln. Lite senare dök även Linda och ett par kompisar till henne upp. De är från Palestina så helt plötsligt satt vi och sjöng arabiska och svenska folksånger om vartannat, haha.
Har tyvärr inga bildbevis på sjungandet, men så här såg det ut på dagen när Ann-Sofie och Eva just kommit och några bilder till idag på syrenbuketterna jag inte kan få nog av. Osannolikt nöjd över att jag kom på att jag skulle skära till de buketterna :-)
 
Eva till vänster, Ann-Sofie till höger. 
 
Lucia.
 

Ny gammal teaklampa

Det finns en köp-och-säljsida för Umeå med omnejd där man kan göra riktiga fynd. Bästa hittills är denna relativt stora lampfot i "kristall" och med teakdetaljer;



Jag betalade 200kr för foten och kompletterade sen med en billig skärm från Ikea. 

Den står nu och pryder mitt sideboard/linneskåp eftersom det är så mörk hörna. 

Där står jag också de här lampfötterna i form av hundar som är ett antikfynd, men det lamporna blir så starka när man har dem tända så det är inte så mysigt. Jag hade i och för sig dimmer på dem ett tag men dimmern gick sönder.

Även om det blev väldigt fullt på skåpet så väljer jag att tycka att det blev lyckat i alla fall :)


Jag har skaffat insynsskydd!

Nu när jag loggade in på blogg.se-appen så upptäckte jag att ni är många som har kommenterat inlägget om min uteplats, och jag blev så himla glad! Ber om ursäkt att jag inte har svarat tidigare men jag var lite oförberedd på uppmärksamheten. 


Nu kanske det är läge att visa det insynsskydd jag till slut har skaffat. Det blev varken vikvägg eller insynsskydd av pil, utan tyg från Ikea!
Jag håller fortfarande på och experimenterar med längden men sydde och hängde upp dempå prov och tog då några bilder. Så här såg det ut, och det är nära hur det kommer bli i slutändan:


Två tyger bredvid varandra behövdes det, och de är faktiskt upphängda på en sån där duschdraperistång med periskopfunktion, eller vad det nu heter. Bra, för då kan jag bestämma längden på stången.



Jag sydde liksom en bred fåll på tygerna för att trä stången igenom. Fållen blev lite väl bred upptäckte jag, och tygerna lite väl korta, så jag har sytt om dem nu. Blåsten gör att tygerna inte hänger rakt ned, så jag ska knyta fast hörnen av tygerna i snören som jag sen fäster i tältpinnar som jag trycker fast i marken. Då lär ju inte tyget blåsa upp. Smart va! :D

Ja, och ungefär så här kommer det se ut på insidan. Har även kompletterat med lite fler kuddar och ett par acceptabla plastblommor. 


Känner mig hyfsat nöjd ändå! 


RSS 2.0