Infokampanj för säker sex och saker jag aldrig trodde jag skulle säga i ett klassrum

Medietreornas arbete med informationskampanjen om säker sex (eller "säkert sex" som alla envisas med att säga men som låter helt galet i mina öron) håller på att gå mot sitt slut. Jag bloggade om den för en tid sedan då jag visade min fejkade kampanjidé.
 
På torsdag redovisar eleverna på Folkets hus för alla andra medielever och en jurygrupp bestående av reklamfolk, uppdragsgivarna från VLL och Hälsa 2020 samt en mängd lärare (bland annat jag då) och representanter från målgruppen, dvs ungdomarna själva.
Kollegan Cicci (MammaMedia) är som vanlig den som dragit ihop alltihopa, och hon får det att verka så lätt. Läs i MammaMedias blogg om hennes slit med bla informationskampanjen.

Eleverna har i dagarna varit superstressade, eventuellt är någon grupp helt färdig nu, men mest troligt kommer det putsas, skrivas, skrivas ut och klippas ut och monteras in i sista stund.
Och OMG hur snacket har gått på lektionerna dessa veckor! Vi (jag) började lite försynt de första passen med lite fina omskrivningar av allehanda könsdelar men efter att engagemanget i arbetet ökat i intensitet har de fina kanterna slipats av. Både jag och eleverna har emellanåt utbrustit "OJOJOJ! Det här trodde jag ALDRIG jag skulle säga (alternativt "höra") i ett klassrum!"
 
Det låter helt sjukt så här efteråt, men jag vill minnas att jag sagt saker som "Vilken fin form du fick till på snoppen", "Är det någon som vill ha en kondom?", "Försök renodla formen på blygdläpparna lite mer", "Snygg färg du fick på kondomen", "Jaha, är det en bröstvårta? Jag trodde det var ett analhål! Jamen det gör ju inget - blir upp till egen tolkning liksom", "Den där penetreringen ser lite våldsam ut"... ja ni fattar.
 
Efter att det här är över så hoppas jag att allt blir preskriberat. Utan ont uppsåt och så då, menar jag. 
 
Mina hastigt nedskissade förslag för att förtydliga för en elev hur man kan renodla formen på blygdläpparna, och kanske ge lite mer stilrena leenden på könsorganen. Ja herregud.

Kommentarer
Postat av: MammaMedia

Haha, grymt sexigt inlägg!!! Mycket roligare än mitt. Vi får väl battla efter torsdagens redovisning. Jäkligt snygg design försexet, ja menar för resten, hi hi fniss.

Svar: Hehe, ja supersexigt :D Det ska bli jättespännande på torsdag, hoppas alla känner att de hinner det de ska i tid. Tycker lite synd om dem, de är ju så stressade. Och jo vi får jämföra upplevelser i bloggarna! :D
Anita Blomkvist Johansson

2012-12-11 @ 22:05:15
Postat av: Anna-Karin Kask

Anita, du måste vara en av världens bästa pedagoger.

Svar: Du är så snäll som har sån tro på mina pedagogiska skills! Men man är ju bara en bit av ett större pussel. Allt tillsammans blir bra :)
Anita Blomkvist Johansson

2012-12-12 @ 20:33:18
URL: http://kaskfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0