Halloween! (Del 2)

Så här blev dukningen till slut. En stor spretig kvist med "spindelnät" mitt på bordet blev kanske inte lika cool som jag tänkte innan i mitt huvud men gav i alla fall lite spökigare känsla.
 
Nu är halloweenfirandet avklarat. Pust och puh! :-) Får nog ta och göra det hela lite enklare nästa gång jag håller i detta för det blir väldigt rörigt och mycket stundvis. Som tur var hade jag stöd och sällskap av en kompis som var med på partyt med sin lilla son. Jag var dock aningens splittrad mentalt där vid köksbänken bland mumiekorvtillverkning och dödskalletårta och hjärnkakor med mera.
 
Så här såg gänget ut när det skulle fikas. (Jag har suddat ansiktena på Filips kompisar eftersom jag inte frågat om jag fick lägga ut dem i bloggen)
 
En kort stund med lugn och ro framför en film innan det var dags för Bus eller godis hos grannarna. De lyckades få ihop riktigt mycket godis i år så det var ju himla kul. På Halloweenfirandet förra året, 2013, blev det nämligen i princip inget godis alls trots en lång runda bus-eller-godis-besök hos grannarna.
 
Filip kände lite efter-festen-blues när alla gått trots att de lekt i över tre timmar. Det blev lite bättre efter lek med de självlysande partypinnarna.
 
Mycket trött men samtidigt mycket uppvarvad blev det svårt att sova. Filip strödde lyspinnarna över täcket, tog på sig glittriga trollkarlscapen och hatten och satt en stund och beundrade ljuset från en fenomenalt tjusigt lysande discolampa som pappa Pelle hade lånat ut till halloweenpartyt.  
 

Halloween! (Del 1)



Idag smäller det! Klockan 15 dyker det upp ett helt gäng med små spök- och monsterdiggare. Vi ska fila på detaljerna under dagen och fixa ny glödlampa till Filips discolampa. Ungefär som i bilden ovan ska dukningen se ut, fast den ska kryddas med lite mer läskigheter. 

Det kommer mest troligt fler bilder från dagen i ett senare inlägg. 

Filip vaknade med pirr i magen och sitter nu och äter frukost och ser Wall-E. Planen är att han ska vara klädd till mumie så jag har tagit fram ett gammalt lakan som vi kan riva sönder. 

Så här ser det ut på "vuxenbordet".

Kalasfin




Filip var vrålfin på morbror Dans födelsedagskalas igår! Bilderna är från i torsdags då jag fotograferade Filip hemma när han provade ut de nyinköpta partykläderna: finrandiga svarta byxor med hängslen, glitterbälte, skjorta med fluga (som Psy!) och nya svarta finskor.  

Nu ska vi på liten shoppingrunda här i Piteå, mest troligt blir det nån leksak. 


Han ville ha på sig allt det fina ett tag. 

Dagens!


Tidigare i veckan var jag jättenöjd över att jag plockat fram min "halloween-orangea" väska och sjal så jag tyckte det var dags för en "dagens klädsel" här i bloggen. 

Det var så länge sen så jag började titta igenom min Dagens-kategori... Och upptäckte att typ 75% av inläggen innehöll orange, eller rödorange, accessoarer! Inte särskillt originellt alltså :-)

Well well, här får ni då en favorit i repris med andra ord :-)


 

På bussen



Vi är på väg med buss till Piteå för att direkt därifrån åka bil med min mor och far till min ena bror Dan. Vi ska nämligen fira hans 50-årsdag! Egentligen fyllde han i september och smet utomlands för att slippa bli firad. Men den gubben gick inte, ha!

Vi har med oss godis, godricka, ritargrejor och filmer så att vi ska kunna hålla oss på gott humör i drygt tre timmar på bussen :-)

Spök-och monsterinbjudan på väg!

 
Nu är inbjudningarna på väg så nu hoppas vi att det kommer ett gäng gulliga otäckingar och firar Halloween med oss om ett par veckor!

Ny triangulator - DMesh

 
Ni kanske minns att jag bloggade om en triangulator för nån vecka sedan?...nu har jag hittat en till som jag tycker är något bättre: DMesh. Inte minst för att den heter något vettigt, den förra jag tipsade om vet jag ärligt talat inte hur man ska läsa ut - "Jag hjärtar triangel"? (Lycka till med att göra en sökning på det namnet ;-) ).
 
DMesh finns som gratisversion och som betalversion, klicka här för att komma till sidan där man laddar ner gratisversionen av DMesh. Sidan innehåller också en tutorial ser jag, jag har däremot inte gått igenom den för jag tycker att programmet är så pass enkelt. 
 
Det som gör att jag tycker DMesh är bättre än den förra triangulatorn jag tipsade om är att denna gör ett mer detaljerat trangelspektra på områden som innehåller fler detaljer. Det ger ett slutresultat som har större variation och "känsla".
 
Så här såg originalbilden ut ifall ni undrar:
 
 
Här är ett exempel till på när jag använt DMesh på en mer abstrakt bild:
 
Efterbehandlad i DMesh: 
 
Originalbilden:

Halloweenpysslande

 
Vi har gick all in på det här med Halloweenförberedelser när Filip var hos mig i helgen. Gjorde bland annat fina och läskiga inbjudningskort till det som blivit ett årligt Halloweenkalas/fika sedan tre år tillbaka.
 
Filip hittade på en hel Halloweensaga som jag fick skriva in i en läskig dödskallebok vi hjälptes åt att göra; Filip ritade figurerna i berättelsen och jag gjorde "boken".
 
Också gjorde vi Skelettkungen som vuxen och som barn tillsammans med syster av toarullar.
 
Två dagar höll vi på med detta. Nu är jag laddad för Halloween! (Fotograferade med fisheyelins på min mobilkamera ifall ni undrar över de märkliga bilderna)
 
Vi jagade också Halloweengrejer i affärerna utan någon större lycka, hittade mest småprylar, men vi hittade desto coolare grejer på Partajshop.se...:
 
 
Hemska grejer, som t.ex. tavlor där söta flickor förvandlas till monster, och krypande och skrikande häxor och zombies i naturlig storlek som skulle få blodet att frysa sig i mina ådror, för att inte tala om Filips.
 
Så jag beställde en gnutta barnvänligare grejer. Tror vi kommer bli tillräckligt rädda av en liten lieman som far runt och dansar och spelar musik och ett skelett som skrämmer livet ur oss när vi ska ta godis ur skålen. Kolla filmer på grejerna på Partajshop:ens sida: Partajshop.se/Halloween

Senaste dagarna

Filip är hos sin far ett par veckor (utom i helgen, då är han hos mig) och nu har vi äntligen skaffat Skype. Var med honom när han borstade tänder häromkvällen och han samlade tandkrämsspottet i en mugg som han sen med glädje hällde ut framför ögonen på mig (uäk!) 
  
 
Tänkte bara uppdatera vad som hänt senaste dagarna eftersom jag varit relativt tyst här i bloggen... och ja jag har ju fullt upp med jobbet, men också lite dåligt med ork att blogga.
 
Ärligt talat så hänger det ju också mycket på det här att jag inte har nån vettig kamera så det känns ju inte speciellt roligt med alla dessa mobilbilder jag tvingas lägga ut. Men jag skaaa köpa kamera... Kanske får ge det till mig själv som en tidig julklapp...
 
Det är bara så fruktansvärt svårt att välja: ska jag ha en med mycket zoom men lite ljusinsläpp eller en med lite zoom och bra ljusinsläpp? Jag brukar zooma mycket och gillar att ha den möjligheten, men då blir det bra mycket svårare att få till bilder inomhus och det vill jag ju också gärna göra. En kamera med mindre zoommöjligheter släpper ju in mer ljus och man kan jobba med korta skärpedjup men då blir ju inte bildutsnitten lika lätta att få till. 
Fan. 
 
Hur tänker ni? Har ni rent utav något kameratips? Kompaktkamera vill jag i alla fall ha, någon som ryms i handväskan så att jag inte ska behöva släpa på en väska till. 
 
Igår när jag cyklade hem från jobbet så var gatan på baksidan av järnvägsstationen täckt av guldgula löv. Har redan instagrammat detta men jag ville ha bilden här i bloggen också. 
 
Passerade sen Vänortsparken där det exploderat i höstfärger. Färgstarkt trots stengrått väder. 
 
Egentligen började veckan med lite glamour på måndagskvällen; då gick jag med kollegan MammaMedia och kusin Maria på Plaza hotell och öppningen av årets upplaga av Umeå Fashion Week. De hade en modevisning med mest yogatrikårer så man kan nog lätt konstatera att det inte var något som föll mig på läppen -nej, jag blev nog mest förtjust i detta...:
 
...silverkonfettin som de sprutade ut efter invigningstalet! Hade lätt kunnat lägga mig på alla fyra och kasa ihop det och tagit hem det om det inte betraktats som socialt inkorrekt :-)  

Rea på & Other Stories!

Fick ett mail om att det är mittsäsongsrea på & Other Stories (länk)  en av mina favoritbutiker som kanske nåra av er kommer ihåg!  
 
Deras små storlekar som slutar på cirka storlek 42 kan jag inte ha men deras skor, väskor och accessoarer passar mig alldeles utmärkt... här är nåra grejer som jag inte skulle ha något emot att handla på rean: 
 

På vägen hem

Hagaparken.
 
Igår var ett helt ljuvligt höstväder igår när jag cyklade hem från jobbet med Filip bakpå, så jag var tvungen slita fram kameran på vägen och fotografera lite. Nära på sommarvärme var det trots att det varit betydligt kyligare på morgonen, så det blev onödigt varmt i vinterparkasen jag hade på mig.
 
Lågt liggande sol skapade långa fina skuggor och ljuseffekter.
 
Filip tyckte också det var fint och klagade inte när jag behövde stanna och fotografera. Förutom att han själv då inte ville vara med på bild, då gav han mig handen :-)
 
På Skolgatan nära där jag och Filip bor finns flera gamla fina trähus med lummiga gårdar.
 
Också det här fina rosa huset. Jag tror att det är det som varit till salu alldeles nyligt, undrar om det blivit sålt?
 
Vi var tvungna att ta en liten sväng in i Döbelns park också.
 
 
Sen åkte vi hem och åt laxmiddag och jag råkade somna gott när jag nattade Filip. Vaknade upp efter ett par timmar och lyckades skaka av mig tröttheten så att jag lyckades färga håret.

Övar mig i Illustrator

Det är jag, i det blå, hehe.
 
Leker osedvanligt mycket i Illustrator på jobbet dessa veckor. Jag har både en stor grupp elever i Grafisk illustration och en lika stor grupp elever som läser den grafiska profilen i åk 2 och i båda kurserna håller jag genomgångar i Illustrator. Vissa elever går båda kurserna så de får höra en del saker två gånger, men de är tålmodiga och biter ihop och väntar på bättre tider :-)
 
Hur som helst gäller det för mig att repetera och öva för att minnas hur man göra vissa saker eller framföra allt och se vad man kan göra av kunskaperna.
 
Här är lite mer färgglatt där jag försökt hitta metoder för att härma effekter i illustrationer som eleverna hittat på bland annat Pinterest:
Så här kan sökresultatet se ut när man söker på Graphic pattern på Pinterest.

Otäcka härliga höst

 
Den första oktober idag... nu går det bara åt ett håll - mot vintern. Gräset var fullt med frost när jag och Filip kom ut ur huset på morgonen och hjärtat sjönk lite eftersom man vet att det bara är början på flera månaders väntande snömodd, iskyla, färgbrist, luktlöshet och evigt mörker.
 
Å andra sidan kan ju hösten vara väldigt vacker om man vistas i naturen så det är väl läge med nån plan för att ta sig dit då. Också kan man ha sina fina stövlar och fina koftor och lager på lager på hösten utan att behöva bekymra sig om att börja svettas. Tills det blir för kallt förstås för då är det bara panikklädning som gäller. 
 
Bilderna i det här inlägget är inte tagna av mig utan jag hittade dem på Flickr hos användaren Nikola Ostrun som visar hösten från dess allra vackraste sida:  
 

RSS 2.0