Helgens djurförsök

Uppdatering och förtydligande: Det här är våra innekatter (eller ute-i-sele-och-band-katter) som i helgen fått prova vara utekatter. 
 
Som jag berättade i mitt förra inlägg så har det varit väldigt stressigt senaste tiden. Jag har haft så dåligt samvete för katternas skull också eftersom jag knappt hunnit klappa dem om kvällarna, och än mindre haft tid att ha dem ute i lina, och de har inte kunnat sova med mig eftersom de väcker mig hela tiden. Så torsdag kväll fick jag ett ryck att nää nu får de springa ut UTAN koppel! Då hade det kommit en massa snö och jag tänkte på hur skönt det skulle vara att bara släppa ut dem och slippa pulsa i snön och sätta fast linan. Jag kände att jag ändå var tvungen fråga Filip vad han tyckte och när han tyckte "okej då" efter en stunds betänketid så öppnade jag dörren. 
 
Det gick bra! Katterna rusade glatt ut och blev himla överraskade och glada över snön som var den första de sett i år. Det var så pass mycket snö att de bara höll sig kring uteplatsen och husväggen och kom sen in efter kanske 10 minuter. Perfekt!
 
Provade samma trix fredag kväll, men då hade kanske 75% av snön tinat bort, så då höll de sig INTE nära uteplatsen utan tog en runda runt hela gården. Blev helt nervös när jag inte såg skymten av dem på en lång stund. Men så började jag se dem som mörka skuggor här och där i mörkret, men de vägrade bli fasttagna och kom in först en halvtimme senare. 
 
Sen igår på lördagen fick de inte gå ut alls, men så idag tänkte jag att "äh va tusan", också fick de springa ut igen. Skitglada förstås! Nu hann de in nån sväng var och en för sig innan båda bestämde sig för att komma in samtidigt.
 
Men nu blir det inga mer såna äventyr förens det är helg igen och jag får dåligt samvete över att jag inte haft tid med dem igen haha. De lär ju ta större och större lovar runt området om de blir för vana tänker jag, och vi bor ju så nära vältrafikerade vägar. (Men en nyinflyttad grannkatt är ute hela tiden, och eftersom jag vant mig se honom springa runt fritt så har jag blivit mer och mer sugen släppa ut våra katter). 
 
Titta så glada de är! Det är så gulligt för de verkar hålla ihop mest hela tiden när de är ute, tramsar runt och undersöker liksom allt tillsammans. <3
 
 

Filip 9 år!

Det har varit en minst sagt hektisk vecka, det känns som att jag sprungit gatlopp både på jobb och fritid. Det har varit skolbesöksvecka på jobbet vilket betyder att vi ska informera besökande åk 9:or om vårt program, sen har jag haft mycket att förbereda till undervisningen, och tillsist så är det mycket som ska hända varje kväll: Mata katter, matlagning åt oss människor, ätning, diskning, packa Filips väskan för nästa dag, tandborstning, sövande, städa undan och rensa kattlåda. Sen skräpar den kattsand jag har nu så det är ett evigt sopande. Mornarna är ändå värst, tusen saker som ska hända på ca 1 timme och 15 minuter innan vi åker hemifrån.
 
Därför har jag inte lyckats redigera några bilder från Filips födelsedag torsdag 16 november (tio dagar sedan!) förens nu. 
 
Filip hade önskat sig party på Lazerdome med ett gäng klasskompisar men eftersom det inte gick att utföra en torsdag så fick det partyt vara på helgen, så på torsdagen var det bara Filip jag och kompisen K som firade. Mat på Pinchos ville Filip ha!
 
På Pinchos var det mysigt som vanligt, och inte så mycket folk så det var lite skönt eftersom pojkarna tydligen behövde prata HÖGT. :-D
 
Sen for vi hem till oss och tog fram tårtan som Filip både fyllt och i stort sett dekorerat själv. Snygg va! Kandelaber med guldljus har den också, men de satte jag i. 
 
Sen blåstes ljusen ut, det fikades, också lekte de med nästa alla leksaker i Filips rum! Inte illa för en vardagskväll. 
 


Julpepp

 
Förra veckan fick jag ett reklammail från H&M som hade så fina juliga bilder och ännu finare animerade gif:ar, som den här ovan och den här nedanför, och där satte min julpepp igång! Så nu när Halloween nästan är helt bortplockad (bara kvar lite grejer i Filips rum) så lovar jag er att (vissa) julgrejer kommer åka fram snabbare än du hinner säga julmust!
 
Ljusslingan i julgranen i den här bilden är så fin; kanske byter ut mina klassiska juleljusslinga mot en sån med bara små lampor? (Eller så har jag båda!)
 
Kolla så fint med allt granris. Ska banne mig se till att ha flera vaser med buketter av granris och tallris hemma den här julen!
 
Här är lite fler gif:ar som ger den rätta julkänslan (hittat på giphy.com):

Det här ser ut lite som Rådhustorget i Piteå och det är i Piteå jag och Filip firar jul i år. 
 
Filmer med jultema är bra förladdning. 
 
Ja, det här är väl min målbild på ett ungefär när det gäller hur jag vill ha det hemma...
 
...men min gissning är väl att det blir något sånt här istället:
 
 
 


Börja blogga - en fullständig manual på min kanal

För en tid sedan berättade jag på min yrkesrelaterade blogg AnitaMedia att jag startat en kanal på Youtube: Anita Blomkvist - Manualer & Media. Kanalen har på prov fått ett nytt lite mer förklarande namn än bara "Anita Blomkvist" som den hette tidigare, och nu börjar jag ha riktigt gott om manualer där! 
 
En spellista med manualer som jag är extra nöjd med för tillfället är spellistan jag döpt till "Börja blogga": Där går jag stegvis igenom i än så länge 9 stycken filmer (+ en film där jag i Photoshop visar hur du skapar en egendesignad header anpassad efter bloggstorleken) på temat "Börja blogga" om hur man skapar en blogg på Blogg.se och hur du anpassar designen genom förändringar i HTML-koden och CSS-koden.
 
Du hittar spellistan här: Börja blogga
 
 

Dagen efter Halloweenfesten

I lördags hade Filip en halloweenfest med två av sina kompisar och oj vad vi hade jobbat hårt med förberedelserna! Förutom att jag tidigare pyntat Filips rum och handlat grejer inför festen i ett antal omgångar så förberedde jag och Filip festen med att halloweenpynta nästan alla rum i lägenheten under två och en halv dagar. Det eskalerade liksom som en flodvåg och blev bara mer och mer, men det är ju för att vi tycker att det är så kul!
 
Vi hade även planerat och förberett lekar; t.ex. så hade vi pyntat i källaren med spöken och spindelnät och spindlar för att ha godisjakt i mörker där.
Sen hade jag förberett leken "What's in the box" som går ut på man lägger något hemligt i en låda, sen får ett av barnen sticka in händerna genom hål på sidorna av lådan och känna på det som är i lådan, och sen gissa vad det är. Extra kul är det om sidan av lådan som är vänd mot resten av partygänget är öppen så att de kan se vad det är för något personen får känna på, för det är ju toppen att se någon äcklat känna på något okänt man själv kan se är ofarligt :-) Barnen fick känna på olika saker, men allt som allt var det följande grejer; en stor geléråtta, sockervadd, en kall varmkorv, ett pälsigt gosedjur, en gélegodisorm, och så det äckligaste; resterna av innamätet på en stor pumpa vi skurit ur!
 
När lördagen väl kom så var det på håret att allt hanns med innan partypojkarna V och K kom, men vi hann precis!
 
Dagen efter försökte jag fotografera men det var lite svårt på grund av att det ju var så mörkt i lägenheten, Halloweenkänsla får man ju inte direkt av att ha ljust och fräscht :) Här är lite bilder, och jag ber om ursäkt för den bedrövliga kvalitén: 
 
I vardagsrummet hade vi hängt upp en pumpagubbe och slingor med fladdermöss jag köpt på min helgresa till Vasa. Det rummet var tänkt lite som "vampyrrum".
 
Vampyrrummet hade dramatisk dukning på matsalsbordet och svarta ballonger. Sen hade jag lånat en rökmaskin från skolan så dimman låg bitvis tät under kvällen :)
 
I köket var det pumpatema.
 
Jag fick äntligen nytta av de två krusidulliga ljusstakarna jag fyndat på loppis i somras. 
 
Spindlar kröp över köksväggen.
 
I gången mellan vardagsrummet och toa och våra sovrum satt ett blodigt skelett på vakt utanför rummet "Gravstenen" där vår mörka hemlighet dolde sig, moahahaha... 
 
...vågar ni kika in?...
 
...en fastkedjad fuling! 
 
På toaletten kunde man ta rasten hos Gasten (höhö) eftersom där var spöktema :)
 
Filips hemmagjorda spöke med lysande ögon hänger till höger. Tillklippt och knytt av hans gamla t-shirt. 
 
Till sist Filips rum där det var väldigt pyntat, men bilderna blev så otroligt dåliga så ni får bara se denna. Har han inte ett väldigt fint slott?!
 
Filip var så otroligt nöjd över sitt halloweenkalas - "Bästa dagen i mitt liv!" som han sa, älskade pojke... sen underströk han att hela veckan varit bästa halloween någonsin, för han hade ju dessutom varit till Göteborg och ett halloweenpyntat Liseberg tillsammans med sin pappa några dagar i början av veckan. 
 
Jag tog nästan ut mig med alla förberedelser, så nästa år vettitusan om man orkar med något liknande, men ändå så roligt! 
 

Nostalgisk tidsresa genom Umeå

Parkerna närmast älven. 
 
För en tid sedan så upptäckte jag att Google Maps inte uppdaterat satelitbilderna över Umeås centrum, och nu gick jag in där igen och upptäckte att man fortfarande kan se ett Umeå från juni 2011. 
Fortfarande finns där gamla Apberget och gamla Rådhusparken, inget Väven, inget Utopia och inget Vasaplan där busshållplatserna numera är placerade i icke bokstavsordning (så dumt!). 
 
Det är roligt att ha som minne och lika så bra att då lägga i bloggen. 
Jag lägger in bilderna både som klickbara miniatyrer så att ni kan klicka upp stora versioner av bilderna, och min vanliga bildstorlek:  
 
Rådhustorget med Apberget i mitten. 

Apberbet men inget Utopia i bakgrunden.
 


Umeå Centrum ovanifrån.
 
Stora hotellet men inget Väven.

Här kommer några extra bilder:
 

RSS 2.0