Konstfacks slututställning 2012

Konstfacks slututställning hade öppet flest dagar av alla, mellan den 16-27 maj. Inte så konstigt att de hade öppet många dagar kanske eftersom de har så otroligt mycket att visa upp.
Det var nog lite tur att det var den slututställningen vi såg först av alla, annars hade vi kanske stupat halvvägs genom den :)

Här nedan syns många med (okommenterade) bilder. Du kan ju alltid räkna hur många gånger medielärare kommit med i bild... Gissa hur många!*:

























*13 gånger :)

Brouges i storlek 39 fortfarande till salu!

Kommer ni ihåg att jag skrev om ett par brouges som jag beställt för små från Asos.com? Här är inlägget: Säljes: Brouges i storlek 40.
Skorna är fortfarande till salu. Jag har haft flera som varit intresserade, men storleken har inte passat, dels för att de är väldigt små i storleken. De ska vara 41:or men är snarare 39:or har det visat sig. Inte storlek 40 då som jag skrev tidigare.

Nu gör jag ett sista försök här i bloggen att sälja dem; ge mig ett bud! Frakt på 60 kr tillkommer om du inte bor i Umeå. Ni kan maila mig på [email protected].




Smycken till salu

Jag ska sälja lite smycken på Tradera. Det är lite blandade grejer från Pilgrim, Kii, French Connection, Kappahl, BikBok, H&M osv.

Om nån är intresserad av att köpa nåt innan jag lägger ut på Tradera så kan ni ju alltid höra av er på min mail  [email protected]. Jag har bättre och större bilder som jag kan maila.  



Klicka på miniatyrbilden här nedanför så får ni se en stor version av smyckelådan:


Försommarskymning

Försommarskymning den 22 maj i Stockholm:










Dusty Deco Vintage

På vår väg genom Söder från Fotografiska museet så råkade vi på vintagebutiken Dusty Deco. Butiken som ligger på Kocksgatan 23 har saker insamlade från mest andra delar av världen än Sverige, som t.ex. Ryssland och USA.

Det var mycket man skulle velat ta hem därifrån, fast då hade man ju fått redekorera hela sitt hem för att få den rätta vintagerubusta stilen.

Mest sugen blev jag nog på den rosa Flamingofågeln för ca 900 kr, kanske mycket för att den var i mer rimlig storlek än mycket annat som såldes i butiken. En gigantisk Andy Warholbyst eller ett jätte-S hade nog inte fått plats i min resväska:












Grönska och blomsterprakt

Stockholm hade våren formligen exploderat i grönska och blomsterprakt så här i slutet på maj. Cicci konstaterade att staden måste lagt enorma pengar på planteringarna för det var på fler än ett ställe rabatterna formligen svämmade över av tulpaner. 

Här är några bilder från när vi stannade till utanför Mosebacke torg utanför Södra Teatern:












Fotografiska Museet

Det första vi gjorde när vi kom fram till Stockholm var att gå till Fotografiska museet. Eller, vi checkade ju in på hotellet först, Comfort Hotell Stockholm som ligger i princip samma byggnad som Centralstationen, så det var ju väldigt smidigt och nära till flygbussarna.

Jag har ju redan tidigare skrivit att det var sommar i Stockholm, så när man halat av sig jackan på hotellrummet och bytt till somrigare kläder så bar det av iväg på Söder och Fotografiska.

MammaMedia har ju redan hunnit blogga finare bilder från Fotografiska, så jag rekommenderar att ni tittar på dem, annars kan ni ju kasta ett getöga på dessa:





Från utställningen Bilden av Strindberg. Denna bild tycker jag var fantastisk, som att titta ut genom ett fönster och uppleva en glimt från dåtidens gatuliv.


En uppförstorad del av bilden ovanför; tyvärr var det svårt att få skärpa när jag fotograferade i det mörka rummet.


Steve Schapiro har fotograferat Warhol och nåra av hans vänner, bland annat hans musa Edie Sedgwick till vänster.


Helena Blomqvist jobbar med sagolika bilder i Tim Burtons anda.


Fotografiska utifrån.

Slututställning med MP3

Min plan är att visa bilder från senaste veckans jobbresa till slututställningarna i Stockholm, men jag känner att jag vill börja i rätt ände och visa våra egna treors slututställning som hade vernissage den 22/5, dagen innan vi åkte till Stockholm.

Kollegan Cicci hade fått den ljusa idén att hon och jag skulle låna med oss skolans systemkameror på Stockholmsresan för att lära oss dem och få chansen att ta extra bra bilder, så första försöket att använda kameran skedde på treornas slututställning.

Tyngden av kameran, ny teknik, och att det var råjobbigt att helt plötsligt behöva kika genom en sökare istället för att ha en monitor att titta på gjorde mina bilder sämre än nånsin. Och jag kan ju säga att de inte blev särskilt mycket bättre efter allt fotograferande i Stockholm heller. Skämmigt. Jag vet inte om jag ska ta tag i det och öva mig mer eller lägga ner nåra vidare försök.

Cicci verkar inte blivit skrämd, hon verkar istället sugen på att köpa en egen och visar upp fina bilder i inlägget "Övningar med kameran".


Nåväl, här kommer alltså några bilder från våra egna medietreors slutuställning:







Moa, Evelina, Towe, Olivia.


Blandade bilder från elevernas 3 år på Medieprogrammet.




Foto-Micke.


Towe, Moa, Christoffer.


Klicka på denna miniatyr för att läsa den fina texten.


Mors dag

Pelle skulle jobba hela dagen idag men han och Filip hann fira mig på morgonen med en fantastisk halvmetershög gigantisk bukett med korallfärgade (eller vad ska man kalla färgen egentligen?) rosor och nejlikor. Sen väntar en storvinst i form av en lott i ett kuvert som jag i all hast glömde bort att skrapa på morgonkvisten.

Annars har jag haft fullt upp denna morsdag. Det har varit en kombintation av tvätt, postärenden, handling, matlagning, lek och utflykter med Filip och till sist betygssättning sent på kvällen.

Så fort jag får tid så kommer mer bilder från Stockholmsresan och våra egna elevers slututställning.



Dubbelgångare

Inte visste jag att Loa Falkman och Lill-Babs var/är samma person!


För att förtydliga; vi passerade denna affisch flera gånger på väg från och till vårt hotell, och jag var helt säker på att det var Lill-Babs som syntes i bild. Tills jag upptäckte att det stod textat Loa Falkman ovanför.

Visst ÄR Loa sminkad till kvinna grymt lik Lill-Babs?:


På Beckmans

"Rött är färgernas svar på svart"

 

 


Utsikt

Fin utsikt från mitt och Majas pyttelilla hotellrum:

 

 


Trötta i fötterna

Nu sitter vi på Pelikan och dricker ett glas vin som vi verkligen är värda efter allt gående idag.

Vi var länge länge på Fotografiska museet, sen har vi gått hela, eller i alla fall halva, Söder ett par varv medan vi väntade på att en vernissage skulle öppna. Vi hann på vägen in på en verkligt spännande vintage-inredningsbutik, förhoppningsvis blev det nåra bilder från den butiken som jag kan visa i ett senare inlägg. 

Här är lite bilder från dag till kväll:


Vi kunde konstatera att sommaren kommit till Stockholm.


Vi gick och gick.



Först till Fotografiska museet där vi började med att se Strindbergutställningen.


Strindbergutställningen.


Fotografiska visade även
André Kertész som denna skuggiga siluettbild får representera. André Kertész höll nämligen koll på skuggor och geometriska former i sitt fotograferande. 


Steve Schapiro var en helt annan typ av fotograf som också ställdes ut. Han fotograferade filmer och filmstjärnor och är bland annat känd för sina fotografier från inspelningarna av Gudfadern och Taxi Driver.


Del av bild ur scen ur Taxi Driver.


En bild från vintage-inredningsbutiken vi råkade på och slank in på på Söder.


Till sist vilar vi fötterna på Pelikan.
 


I Stockholm

Nu är vi i Stockholm. Och jag har packat med helt fel kläder, - här skitvarmt!

Vad synd, jag måste kanske shoppa något.


Nedpackad

Ikväll ska jag packa för den fyra dagars arbetsresan till Stockholm.
Det har varit mycket funderingar på jobbet vad vi ska ha på oss och ha med oss.

Jag undrar om jag kan behöva packa ner en sån här?..:


Pizza LCHF

 
När jag stod och suktade efter pizzorna jag gjort till Pelle och Filip häromdagen så kom jag på att jag ju också får äta pizza - jag går ju på LCHF-kost!
Det gällde bara att hitta ett bra LCHF-recept på pizzabotten, och det hittade jag på denna sida; 56kilo.se - Godaste LCHF pizzan!

Äter man LCHF får det man äter helst inte innehålla mer än 5g kolhydrater per 100 gram. Jag älskar pesto på pizza, och som tur är upptäckte jag att ICA:s egen gröna pesto som jag hade hemma faktiskt höll sig inom nivån. De flesta pestosorter ligger annars faktiskt över tillåten kolhydratnivå. I övrigt är det flesta vanliga grejer man toppar pizza med tillåtet.
 


Recept på LCHF-pizza

Receptet här nedan räcker till två plåtar. Jag halverade dock receptet och gjorde bara en plåt.

200 gr riven Grana Padano eller liknande (jag hade bara vanlig riven ost hemma så jag tog det istället)
8 ägg
1,5 dl grädde
4 msk fiberhusk
Lite salt

Gör så här:
1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, tillsätt den rivna osten sist.
2. Låt stå i 5 minuter.
3. Fördela smeten på två plåtar, använd gärna bakplåtspapper.
4. Förgrädda i ugn 15 minuter 175 grader
5. Lägg på önskad topping (se mina val längre ner) 
6. Grädda i 250 grader tills osten smält och fått färg.  


Smeten till botten är lös och lätthanterlig.
 

Jag toppade min pizzabotten med följande:
Vänster sida av pizzan: tomatpuré, klickar av pesto, mozarella, riven parmesan, vanlig riven ost
Höger sida: tomatpuré, smulad ädelost, rödlök, riven parmesan, vanlig riven ost.
 
Jag märkte att man inte ska snåla med de smakrika delarna av toppingen. Nästa gång ska jag sätta mer pesto och ädelost på för att känna smakerna mer.


I receptet ingår fiberhusk som finns att köpa i större matbutiker.
 
Matbloggstoppen

Fest!

Igår kväll så drog jag på fest hos kära systrarna Q. Så mysigt, så trevligt och så länge sedan:


Söta systrarna Q.


Linda visar hur man dricker vin snyggt.


Rara mamma Q var också med en stund.


Sex kvinnor på en toa på Invito.



Piffa piffa.


Jag dansade tills jag fick ont i fötterna och drog sen hem vid kvart över ett. Det är jättesent för en småbarnsmamma!


Invigning av Bildmuseet och punka

Efter att ha varit ledig i fyra relativt händelserika dar utan att blogga något så blir det lite svårt veta vad man ska börja med.

Men jag tänker att jag börjar väl med det mest grandiosa, dvs invigningen av nya Bildmuseet igår den 19 maj, samt den största floppen som skedde samma dag; en irriterande punkteringen som gjorde att jag och Filip missade en god fd arbetskamrats 40-årsfirande som vi laddat så för. Mycket tråkigt.


Det fantastiskt stiliga nya Bildmuseet! En byggnad med ett innehåll som gör att man tänker att denna stad är för liten för det här fantastiska bygget.
Och inte för att jag vill skryta, men visst är det en fenomenalt bra bild? ...Skämt åsido, fel inställningar på kameran och stress gjorde att vissa bilder blev grymt överexponerade. Så eftersom jag inte hann ta så många bilder och är tvungen att visa dessa dåliga, så kan vi väl låtsas att det är en cool genomtänkt bildeffekt jag använt mig av.


Det här är en del av de andra nya byggnaderna på området. Jag gissar på att ateljéerna ligger här, men jag vet faktiskt inte.


Museichef Katarina Pierre höll invigningstal.


Toppbloggerskan och tillika födelsedagsbarnet MammaMedia siktades vid invigningen. Hon fick nog bättre bilder än jag så
besök hennes blogg så lär det nog komma upp bilder från invigningen där så småningom.


Gigantiska fönster precis ovanför älvkanten gav ett överjordiskt vackert ljusflöde i lokalerna.



Den här unge gentlemannen höll mig som sagt sällskap.
Han blev senare lite högljudd och ivrig när han upplevde installationerna medan de höll invigningstalet för Konsthögskolans avgångsutställning så jag försökte på mest diskreta vis jag kunde lura ut honom ur lokalerna. Så tyvärr blev det inget långt museibesök för oss denna gång.


Älvspaning I.


Älvspaning II.



När vi sen kom till bilen såg höger bakdäck ut så här. SKIT OCKSÅ. Jag stoppade ett äldre par som passerade förbi på gatan och frågade om det här betydde att jag hade punka (bimbo!). Bara nästan, sa den äldre hjälpsamme herren och rådde mig till att köra till närmsta mack för att pumpa upp. Där tog jag hjälp av en mackpersonal för att få däcket pumpat (bimbo igen!) Det visade sig att jag kört på en nit. Och jag och Filip som skulle på födelsedagsfest och allt.


All dressed up and nowhere to go. Var ju tvungen att fota finklänningen jag tagit på mig dagen till ära.


Slututställningar våren 2012

Mellan 23-26 maj åker jag och några ur mediearbetslaget till Stockholm för att främst besöka slututställningarna på de olika reklamskolorna. Cap & Design har sammanställt en liten lista på datum och tider för de olika slututställningarna.

Det brukar vara inspirerande och mycket lärorikt att gå runt och titta på allt, rekommenderas för den som har möjlighet!

 

 

Forsbergs slututställning 2012






Halsband från Cocoo.se

Cocoo.se kan man hitta mängder med fina smycken, i både annorlunda och prisvärda modeller. Jag har ännu inte handlat, men herreminje vad jag är sugen på nåra av deras stora statementhalsband, dvs. stora iögonfallande halsband.

Här är favoriterna:


Detta halsband är den absoluta favoriten. Den har jag spanat in på i bland annat Chicredaktören Charlotta Flinkenbergs blogg.

Problemet är bara - Vilken färg ska man välja? Svart är ju väldigt användbart, men å andra sidan är ju vitt på ljusa plagg fantastiskt fint och lite mer annorlunda. Men sen finns ju även turkost och grönt:




Här kommer fler stora fina halsband från Cocoo.se:







Inbjudande inbjudan

Jag är också inbjuden! Igår fick jag en kadmiumsprayad inbjudan till medietreornas slututställning med posten. Så grant, så grant!


Gårdagens i mörkblått och grönt

Jag hade inte tänkt lägga ut den här "dagens kläder" från igår eftersom det inte blev så bra bild, och för att jag kände mig töntig, men det var tills jag insåg hur djävulhskt RÄTT klädd jag var! ;) :)

Jag råkade nämligen nyss på kända modebloggaren Peony Lim´s blogg och inlägget: "Get me more navy". Bara hatten som saknas! (och en sån har jag, men inte på jobbet).


En mer lågbudget och inte lika fancy outfit i denna slitna 42-årings tappning, men ändå!

Skogspromenad

Det var extra blåsigt vid stugan idag, så jag och Filip tog en promenad i skogen (eller "i mörka skogen" som Filip sa) för att få en utflykt med lite lä från vinden.

Filip var beredd att ta en tur till när han efter promenaden tyckte att det var lite väl ljust i skogen. "Vi var ju aldrig i mörka skogen". Olika stuggrannar på området verkar lite förtjusta i trädröjning och de har gått hårt åt skogen under vintern och våren. Men det lär ju växa upp igen.

Mysigt var det på vår upptäcktsfärd:


Hej hej!



Skrattattack

Kul var det, vad det nu var... :)




Väggcollage - Work in progress

Nu händer det saker i varje hörn här på skolan. Inte så konstigt kanske då alla årets kurser snart ska avslutas och alla arbeten ska slutföras, presenteras, uppvisas och redovisas i alla möjliga former.

Treorna på Medieprogrammet jobbar med sin slututställning, och de som går Grafisk profil skapar gigantiska postmodernistiska väggcollage med temat "Space/Spejsigt" ska finnas med på utställningen. Väggcollagen ska sedan dekorera ett par väldigt bortglömda klassrum här på skolan.

Jag kan ju inte låta bli att tycka det är synd att hänga de fantastiska collagen i en sal jag aldrig själv har undervisning i, så jag bråkar med mitt samvete med hur det ska bli med det. Kidnappa collagen och ta hem dem är en idé, fast det skulle ju bli trångt. :)


Acatalepsy* (se även gärna affischen för Acatalepsy på medietrean Anettes blogg) är namnet på slututställningen och här är nysprayade inbjudningskort.


*"Acatalepsy" är ett filosofiskt uttryck som står för omöjligheten att förstå/begripa/uppfatta allting och att allt det vi ser och upplever och tolkar bara är sannolikheter.


Tove och Sofie jobbar med ett sant spejsigt tema i sitt stora väggcollage.


Nicole har jobbat med tid som tema i sitt collage.


Freyja har borrat hål och satt in belysning.



Evelina och Olivia jobbar med stad/land hemma/borta i sitt collage med utskjutande 3D-effekter.




I Lottens och Felicias collage är temat (priset för) ikonisering och massmedia.

Rara blå blommor

Se sån rar liten bukett med blå blommor sonen och jag plockade på komposthögen i skogsdungen nära oss!

Hoppas bara att de inte är fridlysta.


Konceptkonst med ettorna

Estetik och Medie-ettorna delar kursen Estetisk kommunikation med Bild och Form-ettorna och idag hade de vernissage på sin stora utställning "Rum på Midgård".

Eleverna har i grupper jobbat helt fantastiskt konceptuellt och intellektuellt med gestaltningar i olika rum på skolan. Som Cicci sa, som är en av lärarna i kursen, så är det ett tydligt paradigmskifte från vad gamla Medieprogrammet till vad nya Estetik-Medieprogrammet står för. Och så jäkla bra. 

Jag fotograferade allt jag kunde men lyckades inte riktigt med alla bilder, men här finns nästan alla rum med:



"Sadako drömde om att göra 1000 papperstranor för att bli frisk. Vad drömmer du om?" I ett mörkt lätt ljussatt rum under en trappa med papperstranor hängande från det låga lutande taket så fick man skriva upp en egen dröm.  


"Gold Throne - Ett rum i guld där man kan vara vem man vill och alla är speciella."



"Siluetter - Våra siluettbilder vill påminna dig om att våren är här, göra dig glad. Lyssna!". (Verket var ljudsatt med fågelkvitter.)




"Spray it, don't say it! - I vårt rum är det tillåtet att spraymåla...()...Vi vill belysa att det finns för få lagliga platser där man kan utöva denna omdiskuterade konstform."



"Framtiden ligger i våra händer - för 2000 år sedan uppkom fönstret. Vad vill du lämna till eftervärlden? Skåda framåt genom våra fönster." (Texten på fönstret kantades med stora målningar som jag tyvär inte lyckades få till någon vettig bild på)


"Barnkalas - Vill du ha födelsedag idag? Ballonger, glad musik och en mysig kalasstämning för att locka fram barnet i dig och skänka ett leende!"



"Färg ljus rum - Vi vill förmedla ett positivt budskap med rummet och har valt färgerna för att förmedla vårkänsla."


Eländesväder

Nu ska jag fara hem från jobbet genom detta eländesväder. Tur min bil står där ute nånstans på parkeringen.


Tråkiga men bra

Jag tänkte bara tipsa om två tråkiga (= i meningen att det inte är nåt som direkt syns när man använder det) men bra produkter.

Det ena är en hudlotion från Eucerin som heter AQUA porin Active Refreshing Lotion Rich (för normal till känslig hud, finns även i "Light" version istället för "Rich") som man nog kan hitta på de flesta (alla?) apotek för ca 129 kr i en stor pumpflaska.
Den är lätt krämig och bra om man har lite lätt för att bli torr, och framförallt har den en oväntat fräsch doft. Oväntat, eftersom jag annars brukar tycka att apotekens produkter kan ha lite tråkiga dofter så jag brukar undvika de parfymerade, men denna kunde jag inte mostå.

Den andra produkten är ett torrschampo, Lee Stafford Dry Shampoo Dark som finns i färgerna original (= ofärgat dvs vit-aktigt), mid brown och dark och kostar ca 79 kr. Jag har inte så stor erfarenhet av torrshampon, så jag vet inte om det kvalitetsmässigt är det bästa, men det som är så himla bra med det är att det alltså finns för mörkt hår
För flera år sedan provade jag nämligen torrschampo och blev bittert besviken; jag som färgar håret mörkt såg helt vitmjölig ut i hårbotten. Då fanns inga färgade alternativ, i alla fall inte i de butiker jag kollade.
Jag hittade min flaska på ICA Maxi, men det verkar finnas på Kicks också, och säkert fler butiker, annars finns det ju att köpa på nätet.

Så här ser produkterna ut:


Säljes: Orange högklackat storlek 42

Det tog ände i en smärre KATASTROF idag när jag skulle inviga de tjusiga orange klackeskorna som jag skrev om igår.

Det jag nämligen glömde berätta (eller undanhöll av skam?) är att skorna egentligen är för stora. Det står storlek 41 på dem, men det är storlek 42. På Nellys hemsida stod det också att man skulle beställa en storlek mindre än vanligt, men det fanns inte, så jag chansade. Och misslyckades.

Så trots dubbla halvsulor fram så sa det chip-chip i hälen och efter nån timmas runt-klapprande i dem var jag tvungen att ge upp. Tur jag hade extraskor med mig.

Man kan ju tycka att när jag nu har sån otur när jag beställer skor på nätet (se mina tidigare inlägg "Säljes: Nudefärgade pums storlek 8/42" och "Säljes: Brouges i storlek 40") så kanske jag skulle lära mig nåt utav det, men nej, jag ser det som en utmaning! Kom an! Jag ska hitta de perfekta skorna...

Nu åker de på Tradera:


RSS 2.0