Stackars skitiga fula Umeå

Umeå kan ju vara riktigt vackert men jag säger det - stackars den turist som förirrat sig hit till vår stad den här tiden på året! Fy tusan alltså! Det är skräpigt, skitig, rörigt och fult.  
 
Förmodligen är det alla byggen inne i och kring stan som förvärrar det hela då senaste veckornas stormiga vindar säkert bidragit till att driva extra mycket skräp från byggarbetplatserna och ut på gatorna. Tillsammans med all skitig och grusig snö, folk som inte bryr sig om att kasta sitt skräp i soptunnor och cyklar som ligger omkullvälta i drivor överallt och fladdrig ful och trasig plast på alla jättebyggnader i stan blir helhetsintrycket rent förjäkligt.
 
Apropå ful byggplast; om nu hela stan ska byggas om under flera år kunde man väl täcka byggnadsställningarna med någon lite finare skyddsyta än smala remsor med slarvigt hängande byggplast! Jag har sett mängder med exempel på hur man gjort och gör det runt om i världen. En enkel vit skyddsfasad borde väl inte vara så kopiöst dyr och dessutom kan man ju projicera konst/reklam/annat på den (de som bestämmer på kommunen har väl inte slutat vara kulturella bara för att Kulturhuvudstadsåret är över!)
 
Min promenad från stans centrum och hem såg ut ungefär så här: 
 
Hängig och ful plast på byggnadsstälningarna. 
 
Byggplast kombinerat med lite trevligt biogodisskräp.
 
Så nära sopkorgen utan att lyckas träffa av den.
 
I alla cykeltställ står cyklarna huller om buller pga att de blåst omkull. Det kan ju vara svårt att göra något åt stormiga vindar men det bidrar i alla fall till att det ser för jäkligt ut. 
 
En ful byggarbetplats.
 
Affischeringsytan som gud glömde. Fast jag har sett flera där alla affischer bara hänger och har fått ramla ner på marken.
 
Skräp och flagor från hustaken.
 
Det här är Filips skitiga fönster precis vid trottoaren. Jag har trott det varit lera som stänkt upp på Filips fönster men nu börjar jag undra om det inte är nån som slängt något med ketchup på rutan???

Kommentarer
Postat av: Paul

Anita
Jaha då ställer jag in min Umeåresa nu om det är så skitigt!
Nä faktiskt skall jag göra en resa till Nepal & Bhutan först. Jobbresa. Men kanske i april efter påsk eller så tar jag mig till Ume. Men du skitigt och skräpigt är det i Helsingborg också tänkte jag just häromdagen. Folk i allmänhet bara släpper sitt avfall lite varsomhelst. Trist! En storstädning skulle vara på sin plats.
Hälsningar
Paul


Svar: Haha! Ja du har då min förståelse om du ställer in en Umeåresa :-) Nej men det ska vi väl ändå inte tro! I april är det säkert bättre här. Ska bli SÅ kul att se dig! Ta det nu lugnt i Nepal och Bhutan. Kramar
Anita
Anita Blomkvist Johansson

2015-03-07 @ 17:45:31
URL: http://pgrahn.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0