Konceptkonst med ettorna

Estetik och Medie-ettorna delar kursen Estetisk kommunikation med Bild och Form-ettorna och idag hade de vernissage på sin stora utställning "Rum på Midgård".

Eleverna har i grupper jobbat helt fantastiskt konceptuellt och intellektuellt med gestaltningar i olika rum på skolan. Som Cicci sa, som är en av lärarna i kursen, så är det ett tydligt paradigmskifte från vad gamla Medieprogrammet till vad nya Estetik-Medieprogrammet står för. Och så jäkla bra. 

Jag fotograferade allt jag kunde men lyckades inte riktigt med alla bilder, men här finns nästan alla rum med:



"Sadako drömde om att göra 1000 papperstranor för att bli frisk. Vad drömmer du om?" I ett mörkt lätt ljussatt rum under en trappa med papperstranor hängande från det låga lutande taket så fick man skriva upp en egen dröm.  


"Gold Throne - Ett rum i guld där man kan vara vem man vill och alla är speciella."



"Siluetter - Våra siluettbilder vill påminna dig om att våren är här, göra dig glad. Lyssna!". (Verket var ljudsatt med fågelkvitter.)




"Spray it, don't say it! - I vårt rum är det tillåtet att spraymåla...()...Vi vill belysa att det finns för få lagliga platser där man kan utöva denna omdiskuterade konstform."



"Framtiden ligger i våra händer - för 2000 år sedan uppkom fönstret. Vad vill du lämna till eftervärlden? Skåda framåt genom våra fönster." (Texten på fönstret kantades med stora målningar som jag tyvär inte lyckades få till någon vettig bild på)


"Barnkalas - Vill du ha födelsedag idag? Ballonger, glad musik och en mysig kalasstämning för att locka fram barnet i dig och skänka ett leende!"



"Färg ljus rum - Vi vill förmedla ett positivt budskap med rummet och har valt färgerna för att förmedla vårkänsla."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0