Fotoexkursion och loppisbesök i dåligt väder

När jag och Anna-Karin var till Sundsvall och Ikea förra helgen så bestämde vi att vi skulle åka på fotoexkursion och loppisrunda denna helg. Anna-Karin har en längre tid velat köpa en systemkamera så hon slog till och beställde en sprillans ny från Cyberphoto inför vår utflykt. 
 
TYVÄRR så har vi ju haft uslaste sommarvädret hela denna sommar så utflykten blev väl inte så lyckad ur fotosynpunkt som vi hoppats på då det regnade mer eller mindre hela tiden, men det blev en del bilder ändå. Faktiskt så många bilder för att bli alltför plågsamt att visa i ett enda inlägg så jag delar upp det på två :-)
 
Coolaste och mest personliga campingen i norra Sverige (eller åtminstone Västerbotten) måste vara Tallbackens camping! Campingen firar 50 år 2018 och har gått i arv från far till son och man känner att de lagt sin själ i verksamheten.
 
Campingen ligger vid en liten sjö ca 5-6 mil inåt landet från Umeå. 
 
Där finns stugor, tält, husvagnsplatser, boulebana, minigolf, loppis, fordonsmuseum, festlokal och you name it.
 
Stället påminner faktiskt en del om Kutens Bensin som jag skrev om i mitt inlägg om Gotland och Fårö. Här en fin uteservering.
 
Reception och servering i form av gammal nostalgisk lanthandel. 
 
Efter två varmkorvar på Tallbackens servering och lite väntande på att spöregnet skulle avta så drog vi vidare... 
 
...och hamnade på Bjurfors Antik & Loppis. Jag passerade den här loppisen tidigare i somras då den var stängd och nu ÄNTLIGEN fick jag gå in - och jag blev inte besviken - där fanns verkligen fynd att göra!
 
Jag blev väldigt sugen på två blombord med fontäner. Denna för 600 kr...
 
...och denna för nånstans kring 1200-1400 kr. Men det blev ingen såklart, vet inte var jag skulle ställa dem! Jag handlade dock en hel del annat smått som jag ska visa i ett annat inlägg. 
 
Hur som helst kan jag varmt rekommendera stället, som består av flera rum och även ett par stora tält utomhus med grejer.  
 
Den här furumöbeln var också fin och den är väldigt lik den skänk som jag har i mitt sovrum (furuskänken syns i detta gamla inlägg) och som jag fyndade på Blocket förra sommaren. Tips tips!
 
Tyvärr hann vi inte på antikbutiken i Hjuken som vi tänkt dels eftersom vi dillade till det med kartfunktioner och hamnade på fel sida av Vindelälven men också för att vi stannade och fotograferade flera gånger så butiken hann stänga. 
 
Efter en flera timmars utflykt var vi så tillbaka i civilisationen igen. Jag körde hem Anna-Karin till hennes blomstrande djungel till trädgård i Obbola i det hus hon och hennes man alldeles nyligen köpt och flyttat in i. 
 
Deras grannar måste vara så sjukt avundsjuka på deras prunkande trädgård! (Hej hej Lennart i fönstret som ser oss anlända!)
 
Jättestora jättefina rosa blommor. Är det nån slags pion måntro?
 
Också gulliga små vindruvsplantor i ett växthus. Druvorna ska visst både vara söta och goda i moget tillstånd. 
 
Till och med ett grönskande valv har de i trädgården. 
 
Sen sa vi hejdå och jag drog tillbaka till stan igen för en lugn kväll med bildredigering, film och ett immigt glas med vitt vin och njöt av min semester.
 
 
I nästa inlägg får ni se lite mer bilder jag tog på på vår gemensamma utflykt, och så småningom även de fynd jag gjorde på Bjurfors Antik & Loppis. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0