Stressvecka och helgharmoni

Efter att ha haft en vecka med Filip och fullt ös (eller kanske snarare en vecka av kombinerat av fullt ös OCH slow motion; en dag tog jag tid och klockade hämtningen på skolan till en och en halv timme (och det är inte ovanligt länge) eftersom han är 6 år och inte vill det jag vill) så har det varit en helg av återhämtning. 
 
Nä men alltså allvarligt, den tid jag spenderar på att mana på och dividera med och vänta och locka och pocka på Filip är nästan konstant under hans vakna tid på arbetsveckorna eftersom vi hela tiden lider av tidsbrist, ungefär en och en halv timme tjafsande och dividerande på morgonen och tre timmar på kvällen. Det finns absolut lugnare mornar och kvällar, på fredagen hann vi faktiskt sitta en kvart med varsin frukostmacka, men känslan är som jag beskriver. Och på lördagen när det äntligen blev helg så njöt Filip av en närapå två timmar lång frukost där han satt och pulade på och åt och såg film och mådde gott i lugn och ro.
 
Jag blir helt slut av det och mår ärligt talat inte bra av det, inte Filip heller. När jag väl ska jobba på jobbet på morgonen så har jag liksom redan haft ett intensivt arbetspass och behöver varva ner och när Filip somnat på kvällen är jag astrött och jag vill bara äta en massa socker för att komma upp i energinivå igen efter att ha sovit mig igenom nattningen med honom. Undrar på att man blitt fet(are).
 
Jag funderar på att hyra bil nästa period han ska vara hos mig, jag tänker att det kunde göra det något lugnare på morgonen att vi åker istället för går/cyklar. Rent-a-wreck ligger väl närmast till hands då. Är det nån som hyrt av dem och vet om det funkar bra?
 
Jaja, nu till något roligare än stress, trötthet och barnuppfostran - nämligen lite helgpyssel: 
 
Jag är så otroligt lättad över att jag fick bort julen förra helgen, det är så ljust (ljusare i alla fall, jag har ju rätt mörkt i min lägenhet) och luftigt. Städade undan när Filip for till Pelle och var och köpte blommor. På byrån i köket har jag gått all in på pyntet och rosa toner. Önskar dock att jag kunde hitta en högre teakbyrå, tror det skulle se bättre ut i den här hörnan. 
 
Jag har oljat in mina teakbord också, i alla fall det i köket och vid soffan, så nu har de fått finare jämnare träfärg. Skruvade fast nåt ben som satt löst också. Så otroooligt duktig ;-)
 
I hallen har jag äntligen fått färdigt; jag köpte den svarta byrån för ett par veckor sedan och jobbade ju med en hel helg för att skruva ihop den, sen har jag kompletterat med en svart spegel ovanför som jag hängde upp igår. Speglar är bra eftersom det ger lite mer rymd i små eller mörka utrymmen, som t.ex. i min numera något övermöblerade hall. 
 
Det var däremot på vippen att jag blivit med krashad spegel - jag upptäckte nämligen av ren tur idag när jag skulle justera höjden på upphängningen av spegeln att skruvarna som följde med spegeln hade krypit ur hålen i den hänganordning som också följde med spegeln. Så jä*la dåligt att inte skicka med rätt sorts skruvar! Jag blir så sur. Ska klaga på Expo där jag köpte dem fast jag fattar ju att det är deras fel utan deras leverantörers fel.
 
På samma affär (Expo) köpte jag en lätt (i motsats till tung) helspegel som man krokar fast över en dörr. Det fanns med hängen som funkar till tjockare dörrar och tunnare garderobsdörrar så man kunde välja. Blev perfekt i hallen.
Den var jag verkligen nöjd över men jag bör tillägga att spegelglaset är vågigt (det var värre på vissa speglar i butiken så jag fick stå och leta en som var så lite mindre vågig) så det är ingen kvalitetsprodukt direkt men fyller sitt syfte.  
 
Jag har skaffat en grå kompis också. Hittade den lustigt nog på Hjärtero som är en sån där affär där allt är vitt och liksom ser ut som att det är doppat i florsocker. 
 
Plötsligt stod hen där mitt ibland det vita; grov och grå och fin. 
 
Elefanten har fått plats i fönstret bakom soffan. 
 
Till sist så har jag idag varit och skaffat en presenning idag för att vintra trädgårdsmöblerna på uteplatsen vilket väl var på tiden kan man säga. Ett litet tips bara - en 3,5 x 5,3 meters presenning är JÄTTESTOR så jag kan varm rekommendera att ni köper en mindre storlek. Å andra sidan täckte den med råge hela trädgårdsgruppen. 
 

När jag skulle köpa presenningen passade jag på att ta en omväg och ta lite bilder med skolans nya Lumixkamera jag skrivit om här i bloggen eftersom det var så fint väder, så nästa inlägg kommer mest troligt visa bilder från den promenaden. Är lite spänd på att se fotoresultatet eftersom jag inte vet riktigt hur den här kameran är ännu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0