Semester del 2: Marknad i Artà

Vi hyrde bil två dar på Mallorca och åkte ena dagen bland annat till en marknad i ett mysigt samhälle som heter Artà.

Man har hittat 3000 år gamla fynd där, från bronsåldern, som gör att arkeologerna tror att det är äldsta bosatta platsen på Mallorca. Där finns också en kyrka från 1200-talet och en medeltida stadsdel som idag drar en stor mängd turister till sig varje tisdag pga en stor marknad. Och det var därför vi for dit.



En port in till någons lägenhet.


Privat port även detta, med sirliga spetsgardiner som verkar vara grejen på Mallorca.




Gatorna vindlade hit och dit och var rätt lik varandra och så jag fotograferade skylten på gatan där vi parkerat bilen om vi skulle få problem att hitta tillbaka :)


Marknaden var placerad runt ett nedsänkt torg med en byggnad i mitten. Kanske det var en slags amfiteater men det fanns inte tid att ta reda på nåt om det.




De flesta stånden verkade ha varor från Afrika och Sydamerika. Rätt så bohemisk känsla alltså.


Inhemskt tillverkade fruktkorgar.

Kommentarer
Postat av: Moa

Härliga bilder! Jag blir så full i skratt över den färgglatt klädda kvinnan eftersom hon ser så typiskt turistig ut. Mycket somrig och söt, men väldigt turistig :) Tänk dock att ha ett marknadsstånd med tak av bougainvillea (eller vad det är för blomsort), det var inte illa.



Måste bara berätta att när jag skrev kommentar på förra stycket så var ett av kontrollorden man skulle skriva in "PALM", det passade bra i sammanhanget tyckte jag :)

2011-07-14 @ 10:22:30
URL: http://moasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0