Semester del 1: Resa och hotell

Nu är jag/vi hemma igen! Vi har varit till Stockholm ett par dar och på en sistaminutenresa till Mallorcas nordkust, en bit utanför den fina lilla staden Alcúdia med den långa stranden, närmare bestämt på ett lägenhetshotell som hette Alcúdia Pins.

Hotellet var jättebra; god standard med olika typer av pooler. Hotellet tillhör det koncept som Fritidsresor kallar Blue Village, dvs det är bl.a barnvänligt och alltid vid stranden. En av Filips sagofavoriter, Bamse, ingår också i paketet.

Vi hade också halvpension så frukostbuffé och middagsbuffé ingick. Maten var inte någon höjdare, det var brittiskt och tyskt tema på det mesta. Och alla drycker - kaffe, juice och till och med mjölken - hade en märklig dålig bismak så jag höll mig till vatten. Hur som helst var det ändå bra med rejäl mat varje dag; eftersom maken inte är så matintresserad så hade det lätt annars kunnat bli typ mackor och yoghurt på rummet och hamburgare hela veckan :

Själva ön Mallorca är otroligt fint; blommigt och grönt, vackra pittoreska byar och städer med medeltida delar, höga berg och djupa dalar. Det finns otroligt mycket att se på ön och jag tyckte om det väldigt mycket bättre än förra årets resa till Gran Canaria.

Jag kommer göra några inlägg med bilder från semestern, så detta får bli del 1 med bilder på nedresan och hotellet;


Högakustenbron i skitväder på nedresan. Lika illa är vädret nu när vi kommit hem igen. Usch!




Vi sträckkörde till Stockholm och Filip imponerade med ett otroligt gott tålamod på både ned- och uppväg. Lilla älsklingen!


Vi stannade i Söderhamn för en matpaus och för att roa Filip. Vi kom precis när affärerna stängde och det bästa matstället vi kunde hitta var ett jätteskitigt hamburgerställe vid vattnet. Söderhamn lär vi passera nästa gång!
 

Ett tvärt hopp över till Mallorca och en bild på entrén till vårt hotell.


Utsikten från vår stora balkong; palmer och en supermarket precis vid vår bufférestaurang.


Mer utsikt från vår balkong. Vi hade tur med vårt rum och fick bra läge; en hel sida av hotellet var riktade mot en skitig bakgata. Hoppas de som bodde där inte betalat så mycket!


Hotellet var hästskoformat och aprikosrosa.


Det fanns mycket roligt att göra på hotellet men Filip var lite för liten för många av grejerna. 


På kvällen satt "alla" och drack drinkar och lät sina barn se på underhållningen som mest var för de yngre.


Stranden låg kanske tio meter från där alla satt och kollade på underhållningen. Trots att jag är en badkruka blev det bad här nästan varje dag under veckan.


Solnedgång.


Strandfynd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0