Rawfoodsallad med rödbetor och Chévre

 
UPPDATERAT 20170516: Fikon saknades tidigare i receptet. Nu är det tillagt. 
 

Förra helgen åt jag så himla god sallad tillsammans med min kompis Ann-Sofie. Hon hade hittat nåt recept hon ville prova och hade handlat ingredienserna, sen gjorde vi och åt den hos mig. Och nu ska ni få receptet!

Låter er inte skrämmas av att det är rawfood, det är inte alls torrt och trist som jag alltid tänkt när jag hör ordet "rawfood", den här salladen blir saftig och god!

En sak: man ska ha kanderade valnötter till salladen, men vi var så himla hungriga när vi skulle äta så jag smälte bara socker och la i valnötterna en stund. Jag tänkte inte på att kandera idag heller när jag gjorde salladen igen, men här nedan i receptet har jag inkluderat instruktioner för hur man kanderar valnötter på rätt sätt. 

Bild på de flesta av ingredienserna:

 

Rawfoodsallad med rödbetor och Chévre

Ingredienser till en person:

2 morötter, ca 15 cm långa

2 rödbetor

Ca 1 näve salladsmix, gärna primörblad av något slag

En halv Chévreost om den är ungefär i storlek som den på bilden

0,5 dl valnötter, grovhackade och kanderade

Ett par färska eller några torkade fikon, delade i bitar

Olivolja

Balsamicocréme

Salt

Svartpeppar, grovmalen 

Ljus sirap och socker till de kanderade valnötterna.

Kanderade valnötter - gör så här:

Jag har höftat lite med ingredienserna då det egentligen bygger på ett större recept från

denna sida

.

Smält 2 tsk ljus sirap med 1 tsk strösocker och en pytteliten nypa salt. Låt koka ett par minuter.

Lägg i 0,5 dl grovhackade valnötter när sockret smält. Rör om och ta av från plattan när valnötterna ser blanka ut.

Lägg över nötblandningen i en ugnssäker form och in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Rör om och låt stå några minuter till.

Häll upp dem på en assiett och pilla isär dem. När de kallnat något strör du ut dem över salladen.  

Salladen - gör så här:

Lägg först upp en bädd av grönsallad på tallriken.

Tvätta, skala och riv morötterna och rödbetorna. Jag rev på grövsta sidan på rivjärnet. Lägg morötterna först på salladsbädden, därefter rödbetorna. Strö över fikonbitarna. 

Drissla olivolja och sen balsamicocréme över salladen. Salta och peppra efter smak.

Hacka Chévren i småbitar och lägg det överst. 

Strö över de kanderade valnötterna.

Ät!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0