Studiebesök på Beckmans

Det var rätt många dar sedan nu som jag skrev att jag skulle blogga om arbetslagsresan som först gick till Stockholm och därefter till Uppsala och den estetiska kongressen där, och här kommer det till slut. Fast jag kommer dela upp det i ett par, tre inlägg.
 
Jag börjar med Stockholm och rundvandringen på Beckmans:
 
Utsikt från flygplanet precis innan vi landar på Bromma. Jag reste ensam eftersom de andra medielärarkollegorna åkt dagen innan eller skulle åka dagen efter.
 
Direkt jag landat och låst in väskan på T-centralen följde jag Google Maps genom ett gråvått Stockholm till den här restaurangen på Östermalm där jag skulle möta Cicci, Maja, Micke och Mickes dotter Sara (Länk till Saras Tumblr)
 
Sara går ett treårigt högskoleprogram i Visuell Kommunikation (alltså reklam) på Beckmans och hon har sin arbetplats längst bort i det här rummet på skolan.
 
Det här är Saras klasskompisar på Visuell kommunikation, de var jättetrevliga och satt och relaxade framför ett gammalt dvdspel. Eller videospel... jag är inte så insatt.
 
Beckmans bibliotek var som en dröm. Litet men proppat med det man vill ha inom visuell kommunikation, konst, inredningsdesign och modedesign.
 
Här är hälften av de böcker de hade i mitt ämne grafisk kommunikation; jag hoppas på att kunna uttyda titlarna så att jag kanske kan göra en beställning så småningom.
 
Den här mannen skötte den omtyckta lilla restaurangen på skolan.
 
Han samlade på snökulor :-)
 
Datasal á la Beckmans. Om man inte har en egen dator kan man sitta här och jobba.
 
På Beckmans finns mängder med utbildningar, de tre längsta är förutom Visuell kommunikation även Form (formgivning av produkter, objekt, rum) och Mode som bilden ovan kommer från. Även om jag älskar grafisk kommunikation så var det lite lustigt att märka att jag blev mest exhalterad när jag kom in på modeavdelningen!
 
Här är lite länkar till portfolios för de olika längre utbildningarna på Beckmans: 
 
Också Mickes dotter Sara Rutbergs arbeten på Tumblr om ni är nyfikna:
 
Missa för övrigt inte Beckmans slututställning i Maj, utav det bästa man kan se när man är i Stockholm:

Kommentarer
Postat av: MammaMedia

Duktigt bloggat bruden! Jag ligger etfer som bara tusan, men det är så det blir när man har varit med om mycket...och har många tankar och typ, tusen bilder.

Svar: Tack Cicci men jag tycker du legat som bara den med bloggen! Jag tycker inte det är lika kul när man inte har en någorlunda bra kamera men det ska väl ordna sig. Kram :-)
Anita Blomkvist Johansson

2014-03-28 @ 15:25:58
URL: http://mammamedia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0