Bilpoolare

 
Efter separationen har jag ju blivit billös och valde därför gå med i Sunfleets bilpool för en månad sen. Vet inte om det är så smart, kanske köpa egen bil hade varit bättre, men det har varit så många beslut att ta och så många inköp att göra så jag kände att jag för tillfället inte riktigt orkar med det här med inköp och ansvar över en bil också.
 
Att köpa bil är en stor grej för mig eftersom jag aldrig i mitt liv köpt någon på egen hand. Fan jag vet inte ens hur man pumpar däcken eller byter olja! Och ska man skicka in en bil på servning varje år? Byta däck ska vi sen inte prata om, jag kan inte ens byta till vinterdäck på min cykel.
 
Hur som helst har jag hyrt via bilpoolen två gånger hittils, och jag blir bajsnödig av nervositet varje gång.. haha! Anledningen är detta:
 
Jag är LIVRÄDD för att skada bilen eftersom jag blir så nervös när jag ska köra en bil som inte är min. Den Volvo V60 jag lyckats få de två gånger jag hyrt har varit samma bil och den ser ut som att den genomgått ett mindre krig, skadelistan som följer med bilen är proppfull. Jag har fem bilder till på skador på bilen som jag tog innan jag började köra.
Alltså, jag har tecknat total försäkring båda gångerna jag hyrt så jag skulle ju ändå inte behöva betala nåt om den skadas men jag blir ändå så sjukt stressad av detta.
 
Det är ju billigt men inte direkt gratis (ca >300 kr för 4 timmar inklusive ca 2 mils körning) att hyra så det gäller att ha planerat noggrant i förväg vad man ska göra med bilen: denna gång var syftet att köpa stora och otympliga grejer man inte kan ta på cykel.
Det blev bl.a. en helspegel, kruka, plastlådor, sen hade jag tänkt köpa bordsfläkt från Biltema men de var slut ... men sen gjorde jag ett OTROLIGT lyckat inköp till hemmet som jag kommer visa i mitt nästa inlägg så stay tuuuuned. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0