Till Gävle och träff med MPNorr

I eftermiddag bär det av till Gävle och nätverksträff med MPNorr som är en förkortning av Medieprogram i norra Sverige. Vi åker fyra medielärare, resan tar ca 6 timmar i bil enkel väg och vi kommer hem igen fredag kväll. På plats ska prata med massor med andra medielärare om hur de jobbar med nya Estetiska programmet Estetik och Media som är nytt för i höst eftersom den nya gymnasiereformen trätt i kraft. 

Gamla Medieprogrammet med praktikveckor var ju yrkesförberedande, det nya Estet-Medieprogrammet är studieförberedande och utan arbetsplatspraktik. Den största skillnaden innehållsmässigt är nog också den mest positiva; att det numera ska finnas en själklar koppling till estetik, konst och samhälle. Det trängde vi in så gott vi kunde tidigare men nu har det lagt till hela kurser i dessa ämnen. Däremot har man tullat lite på fördjupningarna inom Media som fanns tidigare.

Vi har lite svårt koncentrera oss på annat än resan här på jobbet:


Läsa programmet...


...och jämföra de packade väskorna. Skönt fler inte är så noga med att packa "light". Min är den längst till höger. Den sprillans nya gigantiska iMac:en i kartongen bakom är tyvärr inte min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0