Mumsig lövbiff med ädelostsås

En enkel och lättlagad kötträtt som inte kostar skjortan och ändå är god och smakrik är lövbiff med ädelostsås och rödlök.

Lövbiff är ju inte så där himla roligt kött, men ofta ganska billigt, och tillsammans med såsen och rödlöken så blir det en väldigt bra kombination. Sälta från köttet, krämighet och syra från såsen och lite sötma från rödlöken kompletterar varandra bra.

Det hela går att servera med antingen klyftpotatis eller pasta. Själv föredrar jag klyftpotatis.


Inte så lätt att få denna rätt att se god ut på bild eftersom köttet ligger i en sås.

Så här gör jag:




Lövbiff med ädelostsås

Receptet räcker till ungefär 4 personer.

Ingredienser:
Ca 1 kg lövbiff
1 st Kvibille ädelost 140 g
1 paket matlagningsgrädde
2 lite större rödlökar
Klyftpotatis eller pasta
Salt och grovmalen svartpeppar
Eventuellt ljus Maizenamjöl.

Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader för klyftpotatisen, eller låt koka upp vatten till pasta.

Stek lövbiffarna på lite högre värme på båda sidor. Salta och peppra lätt på båda sidorna. Jag brukar steka i två stekpannor för att påskynda tillagningen. När lövbiffarna är färdigstekta så tar man upp dem ur stekpannan och skär dem i mindre bitar, gärna strimlor. 

I den odiskade tomma stekpannan häller man i hela paketet med matlagningsgrädde tillsammans med 3/4-delar av ädelosten som ska vara finhackad. Den resterande biten av ädelosten ska användas till serveringen. Låt ost- och gräddsåsen puttra upp och bli varm. Eventuellt kan man hälla i en matsked Maizena om man vill ha en lite tjockare sås. När ost- och gräddsåsen är varm så lägger man i det strimlade köttet. Låt det hela värmas på en stund.

Medan såsen med kött värms på så ska rödlöken skivas och stekas på mellanhög värme tills den blivit glansig. Ta därefter ungefär hälften av rödlöken och blanda med köttsåsen. Resten av löken sparas till serveringen.

Till serveringen:
Lägg upp klyftpotatis/pasta på en tallrik tillsammans med köttet med ostsåsen. Strö över lite av den kvarvarande rödlöken och ädelosten. Servera gärna med en sallad.


På bilden har jag drällt lite balsamico- och honungsdressing över tomaterna.


Kommentarer
Postat av: V

Har spännande saker på G som landar i din brevlåda nu i dagarna.

2011-07-20 @ 03:58:17
Postat av: Helene

Låter gott!

2011-07-20 @ 11:58:49
URL: http://vargensplogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0