Elevernas egna typsnitt

Nu har mina graf-elever i årskurs 3 redovisat de typsnitt de har skapat i bland annat Font Creator, med stöd av de mer användarvänliga ritfunktionerna i Illustrator. SÅ roligt att se resultatet och det blev kanonfint!
Jag har frågat om jag får lägga ut bilder på typsnitten här på bloggen, och det fick jag, tack för det! Det saknas några så om det är ok med de eleverna så kommer jag komplettera med fler senare.

Det är första gången jag håller i en uppgift i att designa typsnitt, och jag har själv just börjat lära mig programmet så det var svårt att veta hur komplex uppgiften skulle vara för eleverna.
De har fått välja om de velat designa ett typsnitt från grunden, eller om de har velat modifiera ett befintligt typsnitt.

När fonten/typsnittet/teckensnittet (kärt barn har många namn) var färdigt skulle de dessutom skapa en grafisk formgivning där detta typsnitt skulle ingå. De skulle även beskriva framställningen av typsnittet, målgrupp och budskap och idéer på sammanhang där typsnittet kan passa att användas.

Här nedan ser ni resultatet.

Gilma Sobrino Rada:



Greta Adamsson:



Hanne Langels:



Marika Hahn:



Michaela Utsi:



Rebecca Lundholm:



Här är alla typsnitt samlade på en och samma yta.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0