Utflykt till Västerbottens museum

Filip och jag får roa oss för oss själva eftersom mannen jobbar hela helgen. Eftersom vi inte har tillgång till bil så måste utflykter vara på gångavstånd. Skapande lördag på Kulturcentrum nere på Hamnmagasinet på stan brukar vara vår favorit men de har tyvärr avslutat sina aktiviteter för våren. Så då improviserade vi lite och gick på Västerbottens museum och vi hann även göra en snabbvisit på Bildmuseet.

Västerbottens museum var jättelyckat för både mig och lilla killen; vi tittade bland annat på Forum, en utställning med kläder, konstiga roliga föremål och filmer från Umeå förr och nu. Sen en utställning om Västerbottens läns historia med uppstoppade djur och små husmodeller. Och så på en fotografisk utställningen om Samernas historia och verklighet.

Filip verkar vara inne i någon fas nu när han har lätt för att tycka saker och ting är "Otäckt". Så även om han tyckte utställningarna var spännande så utbrast han "Otäck" om allt från uppstoppade djur, installationer med dockor i stugor och till och med ljudsättningen med en dovt jojkande same. Jag kan i och för sig förstå honom, för har man inte upplevt så mycket i sitt liv så kan ju mörk ljussättning och annorlunda ljud te sig lite läskiga. 

Jag är väldigt svag för museishoppar, man brukar alltid hitta lite speciella och roliga saker där. Även Västerbottens museum har en liten men bra en. Det tyckte även Filip. Han bara stelnade till och tittade en lång stund när han fick syn på hyllan med alla leksaker:





Sen gick vi metodiskt igenom alla fina leksaker på hyllorna:



Det blev riktigt jobbigt för Filip att bestämma sig när han skulle få välja sig en leksak. Så jobbigt att han var tvungen att gömma sig en liten stund när jag försökte skynda på honom:





Det blev tillslut en stilig gul lite större bil i en modell från 1957:



Kommentarer
Postat av: Heléne

Vilken mysig dag. Bra val av leksak tycker jag och Thed.

2011-04-03 @ 20:44:24
URL: http://vargensplogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0