Bilsemester 2016 del 4: Vimmerby, ALV och älgpark

 
Nu kommer lite bilder från dagarna i Vimmerby med omnejd. Där bodde vi fredag - söndag 8-10 juli. Flera av bilderna har jag visat på Facebook och Instagram, bara så ni är förvarnade, men jag hade bara fotograferat med mobilen medan vi var där så därför hade jag inte så mycket mer att komplettera med.
 
I Vimmerby hade jag bokat två nätter på Vimmerby Stadshotell. Där var det nyrenoverat i en lyxig murrig stil som jag tycker om. Mycket likt Stora Hotellet i Umeå faktiskt, misstänker att samma designfirma varit inblandade. 
 
Vårat hotellrum och en Filip som pustar ut. Jag hatar för övrigt bilden på kavajmannen de satt som fond på väggen. Så hiimla töntigt och konstigt. Vill väl inte sova i en klädaffär heller., 
 
Vårt rum var på våning 2 1/2!!! Märkligt, ungefär som i filmen "I huvudet på John Malkovich". Fast vi hade full takhöjd till skillnad från de i filmen. :-)
 
Kanske var det den mystiska våningen som gjorde att Filip blev extra läskig på den här bilden vi tog på rummet! Han försökte vilket fall imitera denna emoji:
Exteriören av Vimmerby Stadshotell. 
 
De två dagarna i Vimmerby skulle spenderas på ALV - Astrid Lindgrens Värld. Här är Filip och hälsar på i Nils Karlsson Pysslings miljö. 
 
En favorit var den långa inte-stöta-mark-banan. Förstår inte att man inte har såna i alla lekparker för barn!
 
En annan favorit var slutstriden i Bröderna Lejonhjärta, förstås för att ondingen Tengil dök upp men absolut främst för draken Katla!
ALV blev dock inte riktigt den succé för Filip som jag hade trott. En blandning av att han blivit lite för stor, inte har någon jättestark relation till Astrid Lindgrens sagor men mest tror jag för att han skulle haft roligare om han varit där med något fler barn som han kunnat leka med. 
 
Andra dagen vi skulle vara på ALV så drog vi på en älgpark under dagen, närmare bestämt till Virum älgpark, och då var vi riktigt peppade på att gulla med älgar. På bilden sitter vi i en av vagnarna som körde genom älgparken. Vi åkte sen till ALV mot slutet av dagen och såg slutstriden i Bröderna Lejonhjärta igen. 
 
Älgarna blev väldigt närgångna när man hade godsaker till dem. Vi fick päronskivor och små kvistar att bjuda på.
 
Både jag och Filip gav den här storisen en skiva päron som vi höll munnen. Älgen tog så fint och försiktigt men Filip fick sig en slick på munnen vilket vi tyckte var äckligt roligt :-) 
 
Sen drog vi som sagt tillbaka till ALV och riggade Filip i Tengils onda riddarustyrsel och såg den föreställningen en gång till.  
 
Nästkommande stopp på resan var och är min absoluta favorit - Teleborgs slott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0