Farsdagstårta

Nu är hela familjen samlad igen! Jag hämtade Pelle och Filip vid flyget vid femtiden och vi firade fars dag direkt vi kom hem. Jag har under dagen städat, handlat och gjort tandorikyckling på spett och farsdagstårtan som syns i bilden här ovan, och förstås dukat lite fint och köpt present så det blev en himla mysig kväll. I alla fall tills jag var tvungen att sätta mig med skolarbete vid nio-tiden :-(
 
Pelle har försökt slå rekord i föräldraskap i helgen så det var en Monstertruckifierad pojke jag fick hem från Stockholm. Pelle skickade den här bilden tagen vid "plattan" på förmiddagen idag, så himla gullig och uppställd liksom :-) 
 
Åh, vi kan väl titta på tårtan igen också, är den inte grann? :-)
Jag har i princip två tårtmodeller jag varvar mellan, det är prinsesstårta och den här som innehåller chokladröra och marsankräm. Om ni vill veta närmare så gör jag så här:
 

 
Gräddtårta med choklad och marsan
 
Tårtbotten är köpes :-)
5 dl grädde som vispas
 
Ingredienser chokladröra:
1 dl kakao
1 dl socker
ca 0,5 dl mjölk
0,5 dl hackad mörk choklad
 
Instruktioner för chokladröran: 
Blanda 1 dl kakao och 1 dl socker. Rör ihop med 0,5 dl mjölk eller så att du får en chokladkräm som är rätt så fast. Smaka av och tillsätt mer kakao om det är för sött och mer socker om du tycker det är för starkt. Rör i den hackade chokladen. Blanda till sist i ca 1 - 1,5 dl av den vispade grädden efter smak så att konsistensen blir något mer fluffig.
 
Ingredienser marsankräm:
5 msk snabbmarsanpulver
2 dl mjölk
 
Instruktioner för marsankrämen:
Vispa ned 5 msk snabbmarsanpulver i 2 dl kall mjölk. Låt stå i kylen ca 5 minuter. Blanda i 1-2 dl av den vispade grädden efter smak.
 
Instruktioner för tårtan:
Fördela chokladröran på första tårtlagret, lägg på mellanlocket och fördela marsankrämen på nästa lager. Lägg på tårtans översta lock och lägg lite tunt med grädde enbart överst. Spritsa därefter sidorna av tårtan med resten av den vispade grädden, använd då den största spritsstorleken.
Garnera med jordgubbar på toppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0