Paus i Mollösund och Nösund

Nu är det inte så många inlägg kvar (kanske två?) så är jag i mål med det här bloggandet från vår bilsemester i södra Sverige. Kanske på tiden, det är ju två veckor sedan vi kom hem därifrån :) Men spelar roll att det kanske är lite daterat, jag gillar att titta tillbaka på sommarminnen och att fylla bloggen med somriga bilder även om nu inte alla håller så hög kvalitet.
 
Vi lämnade ju Göteborg tisdagen den 9/7 och var framme i Eskilstuna på kvällen. Men på vägen hann vi med ett par riktigt fina stopp i mycket västkustig miljö i Mollösund och Nösund som bara ligger nån mil ifrån varandra.
 
Mollösund är en riktig somardröm, en sån där pittoresk fiskeby som man kan förvänta sig hitta på västkusten fylld med fina små vita hus som ligger tätt och en liten hamn packad med segelbåtar och motorbåtar med ägare som återkommer år efter år. Trots att det ligger lite i skymundan på en flik av kusten så känns det att de är väl förberedda för sina sommarturister med småbutiker i hamnen, strand, pubkvällar och annat mys.
 
Man ville nästan skaffa segelbåt efter att ha gått runt där en stund. Fast det vore långt segla ända från Umeå förstås... :)
 
Eftersom vi inte hade så mycket tid på oss att ta oss till Eskilstuna kunde vi inte stanna så länge så efter en lunchbaguette med Mollösundsblandning och en rundvandring i hamnen var det bara att packa in sig i bilen igen. Tusan också att man inte får stanna när man vill och hur länge man vill!
 
Vid vår parkerade Volvo V70 hade vi fått en flott bil som ståndsmässigt sällskap.
 
Det var en Morgan fick jag lära mig av Pelle.
 
Sen åkte vi vidare norrut men hade bestämt oss för att stanna en mycket kort stund i lilla Nösund som var en annan liten hamnort vi passerat på väg ut mot Mollösund. Nösund är ett betydligt mindre ställe som jag tyckte upplevdes mer privat och oturistiskt:
 
Målet med stoppet i Nösund var att blöta fötterna i havet så vi följde pilarna mot badet förbi lilla hamnen och uppför en kulle in i en skog. 
 
Tillslut kom vi ut genom skogen till en liten brygga. Filip blev då inte ett dugg sugen på att bada eftersom man var tvungen att gå ner i vattnet via en trapp och genom sjögräs som doldes under havsytan.
 
Istället fick han syn på nåt spännande som några småkillar höll på med på bryggan. 
 
Det höll nämligen på med att fiska, och de snälla killarna visade gärna upp vad de fiskade och hur de gjorde (spigg i klädnypa fastsatt i ett snöre + håv)...
 
...de höll nämligen på att fiska krabbor! Råspännande tyckte vi och Filip. Så exotiskt :)
 
De där krabborna kunde vi ju tittat på hur länge som helst men så klart var vi tvungna åka vidare.
 
I mitt nästa inlägg om bilsemestern som också kommer vara det sista från den resan så kommer jag berätta lite om Eskilstuna och dinosaurier bland annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0