Zalandos pyttestorlekar

Bara en varning, här kommer ett argt inlägg :[
 
Jag beställde för ett antal veckor sedan ett gäng kappor från Zalando, nån kanske kommer ihåg inlägget, det hette Långa vinterkappor. Jag beställde samtliga kappor i storlek XL eftersom jag såklart antog att det var storlek 46 och det också var den största storleken på de flesta kapporna. Jag menar, XL betyder ju extra stor och jag är ju det (även om jag för det mesta bara känner mig stor :) ).
 
När jag får hem kapporna är de JÄTTESMÅ, i alla fall för att vara XL. Då kollar jag Zalandos storlekstabell och inser att storlek XL i Zalandos värld är storlek 42. FYRTIOTVÅ! Det är väl för fasen inte en extra stor människa??? Det gör ju en människa i storlek 40 till STOR. Alltså storlek 40 = tjock. Va fan!
Nej, det var bara Ellos kappa som var nåt att ha, så den behöll jag.
 
När jag sen börjar kolla Zalandos sida inser jag att bland över 36 000 kläder finns knappt något i min storlek. Tala om att man känner sig som ett missfoster! Jag menar, är jag så abnormt stor så att jag anses få gå naken? Det tror jag inte!
 
Jag tycker det är så himla märkligt, jag menar Zalando är väl ett tyskt företag, och det är ju ett stort folk? Hade det varit spanska märket Zara hade jag väl inte blivit lika förvånad, man vet ju att de är små där och därför har Zara (och Mango också för den delen) små storlekar.
 
Däremot var skorna som jag beställde väl tilltagna i storlekarna, där var storlek 41 åt det rymligare hållet. Så det blir väl skor eller väskor jag kommer beställa därifrån om något alls.
 
Nej, skit på er Zalando och era överprisade varor och tack och lov för La Redoute, ASOS, Dorothy Perkins, River Island, Ellos, och många många fler.
 
 
Zalandos sorgliga utbud av de största plus size klänningarna, dvs storlek 46/3XL, som förmodligen skulle vara för små för mig eftersom jag ofta bär 46/48 (eller 4XL enligt Zalando).
 
Det här är alltså en extra, extra, extra, extra stor människa enligt Zalando.

Kommentarer
Postat av: Moa

eXXXXtremt märkligt kan man tycka!! Jag har ganska lik kroppskonstitution som du fast jag är kortare och jag hittar sällan kläder på annat än kedjornas plusavdelningar (eftersom jag gillar att kunna prova innan jag köper), där utbudet oftast är ytterst skralt. Det som har verkat lockande med Zalando är att man kan skicka tillbaka kläderna gratis (som jag förstått det iaf), men om de ändå inte finns i normala plusstorlekar så är det ju meningslöst...

Svar: Ja, det är otroligt störande att de flesta kläderna alltså bara går upp till 42. Det kan säkert finnas storleksskillnader mellan märkena, men det är ju hopplöst fiska efter det bland alla de där mängderna med kläder. Och jo det är ju gratis skicka efter från och tillbaka till Zalando, men det hjälper ju som du säger inte.
Anita Blomkvist Johansson

2013-01-06 @ 14:22:28
URL: http://moamaria.wordpress.com
Postat av: Anna-Karin

Men gud så dumt! Fast jag blir på nåt sätt inte förvånad. Idag ska man vara så smal, smal, smal och liten att t.o.m när jag var som smalast ( för 24 år sen)och vägde 49 kg( för jag kunde inte äta) så skulle det idag inte anses vara det berömda size zero. Usch säger jag. Kolla bara på hur magra nästan alla kvinnliga Hollywood stjärnor är!!! Ser oerhört ohälsosamt ut och som de suttit i koncentrationsläger och detta är alltså normalt! Nej, usch och fy igen. Dessutom...anledningen till size zero är ursprungligen för att dessa Hollywood aktriser ska se "bättre" ut när de står bredvid sina manliga kollegor. Dvs! Oftast är de så korta och små att de ( enligt dessa ideal) skulle se omaskulint och fult ut om kvinnan bredvid var större.

Svar: Ja jag kan bara instämma att det är ohälsosamt. Och jo jag har också hört det där om att skådespelerskor måste vara små för att matcha alla små karlar med stora egon i Hollywood :)
Anita Blomkvist Johansson

2013-01-11 @ 14:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0