Framröstningen av Mindyard design

Eleverna som går grafisk profil i årskurs två på medieprogrammet har utformat varsitt förslag till hur Midgårdsskolans skoltidning Mindyard ska se ut denna vår.
Traditionen har blivit att det är eleverna i årskurs 3 som går grafisk profil som får rösta fram vinnande design eftersom de själva har erfarenhet från ett sådant arbete då de ju skapade föregående års Mindyard.
 
Jag har skrivit om arbetet med förra numret av tidningen våren 2012 bland annat i inläggen Lämningsväggen och slutfasen av Mindyardproduktionen och Mindyard Special Edition till tryck.
 
Från och med i fredags till igår tisdag pågick två röstningomgångar. I första röstningsomgången fick eleverna rösta på alla tio designförslag, och i andra röstningsomgången så fick de rösta på de tre som fått flest röster i första omgången.  
Det blev duktigt spännande då det vid sista omröstningen stod klart att två alternativ fått exakt lika många röster! Jag kallade då in några ur mediearbeslaget som fick lägga varsin röst också, och vinnaren stod efter det klar.
 
Här nedan syns alla tio designalternativ, utan inbördes ordning, men numrerade så att det ska vara lätt att veta vilket nummer varje alternativ har. Det var bestämt att de skulle jobba med ledorden NAKET - LJUST - PASTELLER när de designade, och det kan man väl säga att det syns!
 
Vilket designförslag skulle du röstat på och vilket tror du vann? Jag berättar sen i ett inlägg hur det gick... ;) OBS! Bilderna i layouterna bara är lånebilder som ligger där som exempel på hur man vill att bildmaterialet i tidningen ska användas, de kommer bytas ut i den färdiga tidningen mot bilder tagna av eleverna som går fotografisk profil.
 
(Flera av designalternativ är beskurna, klicka på miniatyrbilden under för att se hela designförslaget).
 
Av Alicia Hammarberg.
 
 
 
Av Cajsa Nilsson.
 
 
 
Av Ebba Zingmark.
 
 
Av Emma Isaksson.
 
 
 
Av Henrik Jacobsson
 
 
 
Av Julia Hedlund.
 
 
 
Av Julia Westerlund.
 
 
Av Linn Häggman.
 
 
 
Av Noomi Lahti Sandberg.
 
 
 
Av Viktor Garefelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0