På Lycksele djurpark

Mycket snö i Lycksele djurpark!
 
På torsdagen dagen efter min mamma åkt hem till Piteå och Eskil igen så var det dags att göra något mer Filipvänligt. Han var väl inte så glad över att tillbringa nästan två dagar i nästan enbart vuxenaffärer med mig och sin mormor så vi bestämde oss för att åka till Lycksele djurpark!
 
Huvudbyggnaden vid entrén. Butiken som säljer en del kul grejer var öppen i alla fall, även om allt annat var stängt, så där var vi och kikade en del. 
 
 
För ett par år sedan så var vi också där på sportlovet (se gamla inlägget om besöket på djurparken här) och det var så himla lyckat eftersom det nästan bara var vi som var besökare och vi fick så nära kontakt med djuren. Vi fick även vara med om lite kul saker som att en fjällräv blev tokglad när han stal skötarens handske och vi fick ta i en tam rödräv, och han som var guide och matade djuren var jättebra på att berätta fakta och anekdoter om djuren. 
 
Fint när det då och då ramlade ner snö från träden inne i skogen. Fåglar eller ekorrar kanske som orsakade det?
 
Det visade sig vara lika få människor där den här gången men tyvärr hade vi (eller jag snarare) lite otur för jag blev blöt om fötterna precis när vi gick in i parken och jag frös så himla mycket om fötterna medan vi var där så det blev svårt att koppla av. Filip fick problem med att han blev kall om händerna för att han ville filma med sin mobil hela tiden och fick snö i handskarna. 
 
Största behållningen den här gången var nog sälmatningen eftersom vi kom så nära, och vargmatningen av samma anledning. Älskar Lycksele djurpark just för den skull! Och djuren verkar så harmoniska. Men det börjar bli hög tid för mig att åka dit på sommaren nån gång också så man får se helheten. 
 
Här kommer lite fler bilder: 
Stor-Bosse till höger och Vilma (tror jag, det fanns en Selma också men hon fick jag nog inte med på bild) båda 20 år gamla och jättehungriga. 
 
Så där ja. 5 kilo sill skulle han få i sig tror jag det var. Två gånger om dagen. 
 
Här kan man se hur nära Filip faktiskt var sälarna. Nästan sträcka-ut-handen-och-ta-på-nära.
 
Huset i bakgrunden är tomtens hus men det öppnar först i november igen. Såklart. 
 
Efter sälarna gick vi högst upp på kullen där vargarna väntade på att bli utfodrade. Det här var en ung vargkille som inte riktigt fick hänga med de andra vargarna. 
 
 
 
Medan vi stod och väntade på att vargarna skulle bli utfodrade iakttog vi ett par filmare och deras modeller, oklart vad syftet var med filmandet men jag fick intrycket av att det kanske var en infofilm eller reklamfilm om parken. 
 
 
Bra att ha-grejer när man ska filma. 
 
Hur som helst var det två killar och en mamma som var modeller. 
 
De fick bland annat uppdraget att springa under fallande snö från träden. Lyllos!
 
Äntligen närmade sig vargmaten!
 
Det blev lite dålig stämning där vargarna kom för nära varandra under matningen.  
 
Slut mat!
 
Den tama rödräven var charmig som förra gången men inte fullt så kontaktsökande med oss i publiken. 
 
Hur som helst fick vi veta att det fanns en räv till i fållan men han var inte tam som den här tjejräven så han skulle dyka upp senare och gräva upp resterna av den mat hon grävde ner under utfodringen. 
 
Sa jag förresten att rävar stinker som tusan? Fattar inte hur folk kan ha dem i sina hem som man kan se i videos på instagram osv. 
 
Lodjuren som var de "blygaste" djuren, höll sig bara kort vid stängslet just när maten delades ut. En bit kött hamnade i trädet (syns i bilden) men lodjur skiljer sig tydligen inte mycket från tamkatter, de ser inte maten trots att de har den rakt framför nosen om maten typ inte rör på sig. 
 
När vi gått runt och sett alla rovdjur bli utfodrade (även Järv och Fjällräv) drog vi och åt lunch och ägnade oss åt lite shopping på Dollarstore där man alltid gör fynd. Filip fick sig lite kul grejer där så han var nog rätt så nöjd när vi sen kom hem till filmkväll med Harry Potter.   
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0