Midsommarfirandet

Hej på er! Hoppas midsommarfirandet blev fint för er som firat. Det blev en jättetrevlig, lugn och vacker midsommarafton med riktigt bra väder där jag höll till med vänner. Stugan vi firade på ligger på en ö nära Umeå där familjen Q har en stuga sedan många år tillbaka. Sonen Filip Q och hans flickvän Lisa är på väg att ta över stugan efter föräldrarna och det var de som bjudit till fest, och vi alla blev så vansinnigt bortskämda av dem!
 
Här är lite bilder från midsommarfirandet:
 
Lisa har illgröna fingrar så där fanns massor med grönsaksplantor som blommade och grodde. 
 
Vi fick en god och läskande Sangria som välkomstdrink. 
 
Jag var lite avis på de nyinköpta solstolarna från Ikea. Visst gör de sig fint där mot den nötta träväggen?
 
Linda Q och Lisa med sina Sangrias medan Filip Q åkte fram och tillbaka några varv till fastlandet för att hämta fler midsommarfirare. 
 
När alla kommit blev vi bjudna på n fantastiskt god drink! Se recept nedan... TIPS TIPS TIPS!
 
Här är drinkreceptet lite på en höft: Mixa kall rå skalad rabarber med kalla jordgubbar och sockerlag och ha i en skvätt vodka beroende på om du vill ha med eller utan alkohol. Drinken får finfint skum på ytan som ger lyxig känsla. Jag undrar om det kan ha varit några droppar citron i också, men jag kan minnas fel.  
 
Jag tjuvfotade stuggrannarna som fiskade från bryggan. 
 
När det började kurra rejält i magen så var det dags för den efterlängtade maten. Anna Q kommer bärandes på en av alla fat.
 
Vi andra försökte hjälpa till så gott det gick och vi fick men som jag skrev tidigare så blev vi väldigt bortskämda :-)
 
Det går inte att beskriva i ord hur gott det var! Ni ser bara en bråkdel av alla godsaker det bjöds på här i bilden, men förutom klassisk sill och gravad lax så fanns där en mängd av sallader, blandningar, röror, grillad paprika, halloumi, portobellosvamp och fin-korvar av olika slag. 
 
En gäst hade gett sig den på att få sig ett bad och lyckades förhandla fram att även värden Filip skulle haka på efter middagen. Vi andra stod på bryggan och stranden och njöt av att få slippa :-D 
 
Framåt ett-tiden på natten började vi bli lite sugna på att gå och lägga oss men innan vi fick det skulle det eldas en stund. Då var myggen så hungriga att det var svårt att vistas ute. 
 
Till sist blev det god natt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0