Bilsemester 2016 del 1: Gävle och Furuvik

 
Tjena bloggen och ni snälla besökare som tittar in trots gles uppdatering! Nu kommer det bli lite tätare inlägg här eftersom jag och sonen varit på bilsemester och jag har tagit MÄNGDER med bilder på det vi gjort.
 
Det var första gången vi var på bilsemester enbart vi två. Jag har funderat och planerat i veckor, ja månader!, och landade tillslut på att färden skulle ske främst kring Småland eftersom jag redan förra året hade en ofullbordad idé om att ta Filip till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
 
Men vi tar det från början och betar sen av det vi gjort i olika inlägg. Följer ni mig på Instagram (där jag heter @anitabjohansson) så får ni se lite mer små stopp och händelser vi gjorde på vår resa, men här kommer det första större stoppet: Gävle och Furuviksparken den 5-7 juli:
 
Så här såg vi förresten ut när vi lämnade Umeå på förmiddagen. PEPP! :-D 
 
Vi sträckkörde till Gävle första resedagen. Jag fick direkt semesterkänslan när vi gick runt där i stan på kvällen och såg de stora kastanjerna (jag höftar helt vilt här, är det kastanjeträd, nån som vet?) eftersom den typen av mäktig lummig grönska inte finns uppe hos oss i Västerbotten/Norrbotten. Får alltid typ lappsjuka av saknad/längtan när jag tänker på det. 
  
Filip ville hemskt gärna vara närgången med detta roliga vattenspel men jag lyckades hindra honom från att blöta ner sig då han redan blött ner sig i ett liknande när vi tog ett snabbstopp vid Höga Kustenbron tidigare på dagen. 
 
Dagen efter åkte vi till Furuviksparken som är en kombination av djurpark och tivoli nära Gävle. Vi har varit där förr men jag kände det var klart värt ytterligare ett återbesök. 
 
I parken är det himla lummigt och fint. 
 
Vi charmades av Lemurerna som bodde i en park där man i princip gick mitt ibland dem, de sprang alltså förbi våra ben. Men först när vi gick in på deras parkdel såg vi inga Lemurer alls men efter en stund stack några randiga svansar upp ovanför det höga gräset (kolla noga i skuggan i bilden så ser ni svansarna)  :-) 
 
Lemur!
 
Det var himla mysigt kela med killingar också. 
 
Pytteliten och sömnig i värmen. 
 
Sen åkte vi en minibåttur i en sån där rund tunna för att kunna spana på Flamingos och Emuer bland annat. 
 
Filip förvandlades till en känguru för en kort stund.  
 
Filip skulle nog säga att sockervadden var prima om han fått uttala sig :-) 
 
Två nätter och en dag i Gävle/Furuvik var alltså första riktiga stoppet på resan. I nästa inlägg kommer vad som blev oväntat tematiskt på resan - slottsbesök!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0