Sconesfrukost

 
Scones är det godaste som finns till frukost så det fick det bli när vi fått tillbaka aptiten, och orken, efter magsjukekänningarna och för att det var lördag och gott om tid för mys.
 
"Alla" har väl gjort scones någon gång så receptet är knappast någon hemlighet, men här är receptet jag följde:
 

 
Scones
Receptet räcker till 8 scones
Ugn: 225 grader.
 
5 dl vetemjöl (byt ut högst ett par dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för att inte få alltför klistrig konsistens men om du ändå vill ha lite grövre scones)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt (lite drygt)
75 g margarin (rumstempererat blir lättare att jobba med)
2 dl mjölk
 
Gör så här:
Rör ihop de torra ingredienserna.
Finfördela margarinet, mosa ihop mjölblandning och margarin med en gaffel.
Tillsätt mjölken på slutet. Rör ihop snabbt då degar med bakpulver inte får bli överbearbetade.
Forma degen till 8 bollar.
Grädda i ca 10-12 minuter tills de får fin färg.
Låt svalna något så faller de inte isär lika mycket när du delar bullarna vid servering.
 

 
Ett tips är att göra degen till bollar istället för platta kakor. Bollarna blir bullar som påminner mer om de man verkligen får när man beställer scones på Irland (där jag ätit scones).
 
Det var nära på att jag höll på att glömma att fotografera dem när de var färdiga för vi hann bli så hungriga. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0