Teneriffa - Santa Cruz

Den tredje dagen på Teneriffa hade jag bokat in en bussresa till Teneriffas huvudstad Santa Cruz. Shopping i fyra timmar i en 250 000 personersstad lät ju lovande tänkte jag.
 
Det blev trots allt kanske ingen toppenutflykt då staden inte var så rolig och vi inte hade så mycket tid på oss men det är ju alltid roligt att se sig omkring och vi fick ju shoppa en hel del:

Jag fotograferade hotell genom bussfönstret medan vi hämtade upp andra shoppingentusiaster i våra grannhotell i Los Christianos. Jag kände mig nöjd över vårat hotellval eftersom de flesta andra jag såg var mer betongiga och skokartongiga (fast säkert jättefina ändå). 
 
När vi väl kom fram till Santa Cruz var det lite av en antiklimax. Det visade sig vara en industristad. Här var typ mysigaste punkten på hela shoppinggatan. En klunga med tre träd med gubbar på bänkarna Jag hade trott det skulle vara breda esplanader med shopping och mysiga uteserveringar i varje hörn, men nej.
 
När vi hetssprungit i butiker (man måste skynda sig när man är ensam med en 6-åring) längs hela gågatan så landade vi på - MacDonalds! I och för sig en fin MacD men ändå inte roligaste valet, fast fort går det ju att få maten. 
 
Utanför MacD fanns denna öppna torgliknande plats. Och jo det ser ut som mysiga uteserveringar där till höger... 
 
...men tittar man närmare så var det bara metallstolar på stenplattor.
 
Närmare hamnen hade man ansträngt sig lite mer.
 
Det här var utsidan av en överbyggnad full med blomrankor till något som jag tror kan ha varit en tågstation eller liknande.
 
En väldigt clean pöl med en fontänstråle i mitten. 
 
Här började det se lite intressant ut men vi hann inte utforska mer för tyvärr så hade vi inte så gott om tid på oss i Santa Cruz.
 
Efter ett besök på stora varuhuset El Corte Inglés hade vi händerna fulla med påsar av shopping till både Filip och mig så då satte vi oss vid busshållplatsen och taxibilarna utanför för att vänta på bussen tillbaka till hotellet. 
 
Medan vi väntade fick vi tid att ta en massa selfies. 
 
Fina Fjonken*. (*Filip-pojken blir Filip-ponken som blir Filijonken som blir Fjonken. :-) )
 
Sen kom bussen och vi körde tillbaka ner mot Teneriffas torrare södra delar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0