På smyginvigning av nya stadsbiblioteket

 
På veckans sista lektion, och även sista passet i kursen Digitalt skapande med medieleverna i åk1, så beslutade vi oss för ett spontanbesök på nya stadsbiblioteket som denna vecka har smyginvigning i glänsande nya Kulturväven. Den riktiga invigningen börjar 21 november men biblioteket ville pröva sin nya teknik, t.ex. det nya avancerade löpande-band-robotsystem för återlämning av böcker, innan invigningen så därför har de haft öppet.
 
Min slutsats är att det verkligen är pampigt där inne - stora fönster med stora balkonger (som man tyvärr inte fick gå ut på dock) ut mot älven och Scandic Plaza hotell som ligger granne. Trots att inte vare sig det Kvinnohistoriska museet och Folkets bio öppnat där ännu får man verkligen en känsla av att det ryms hur mycket som helst där.
 
Här är lite bilder:
 
 
Vid entrén till Stadsbiblioteket/Kulturbageriet/Gotthards/Duå/U&Me hotel/Kvinnohistoriskt museum/Folkets bio möts man av en informationsvägg och en färggrant neonupplyst rulltrappa som skiftar färg. Rulltrappan leder till bibliotekets övervåning.
 
Blank vit yta möter trä.
 
Har man åkt uppför rulltrappan kan man titta ner på Gotthards restaurang (överst i bild under parasollerna) och Kulturbageriets café (nederst) samt delikatessbutiken Duå (höger).
 
Påfyllning av delikat bröd.
 
Det här är istället gigantiska låtsasfikabröd i den superfina barnavdelningen i biblioteket! Hittade mycket läskigt att låna till Filip så nu blir han nog glad när han får se det när han ska vara hos mig igen.
 
Man kunde liksom gå runt och över till Folkets bio-sidan trots att det inte öppnat ännu, och där såg det ut så här för tillfället.
 
Ut genom fönstren kunde man därifrån blicka ut över biblioteket och fler delar av Kulturväven.
 
Kvinnohistoriskt museum som ligger mellan biblioteket och Folkets bio är under uppbyggnad, där såg det ut så här för tillfället. Smart logosymbol med XX-kromosomer för att symbolisera kvinnor!
 
 
Jag tog en fika i Kulturbageriet innan jag vandrade hemåt. (Mackan och fikabrödet var jättegott och välgjort och också prisvärt men kaffet var för blaskigt och stolarna mycket obekväma och skrangliga så det störde mig, kanske inte tänkt man ska vilja sitta där så länge?)
 
Det var kul att äntligen få se så pass mycket av allt det som det pratats om i flera år nu, och jättefint verkar det bli! Det ska bli himla kul att gå på museet sen också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0