Höstlovet 2014

Nu är det sista kvällen av höstlovsledigheten och jag känner lite slutet-av-ledigheten-ångest över att det är vanlig jobbarmåndag imorgon igen så jag ska snart lägga mig i soffan och förtränga verkligheten med nån film.
 
Annars har jag ju faktiskt varit ledig länge eftersom jag har haft ett "riktigt" höstlov detta år;  för att kunna vara med Filip extra mycket och för att vi skulle hinna åka och hälsa på släkten i Norrbotten tog jag föräldraledigt de dagar då jag vanligtvis skulle jobbat under höstlovsdagarna.
 
Här är en sammanfattning av veckan:
 
Vi bodde i Piteå hos mina föräldrar som har den här fultjusiga utsikten som ni kanske sett förr. 
 
På lördagen, samma dag vi kom upp till Piteå, åkte vi direkt till Kallax för att fira min bror Dans 50-årskalas. Där bjöds det på Moldaviens hela utbud av charkprodukter (och lite från Willys) till förrätt eftersom Dan och hans familj just varit där för att fira hans födelsedag. Det var gott!
 
Sen måste jag bjuda på den här mycket osmickrande bilden av mig (eller snarare min baksida) men den är ju så rolig! Akrobatik krävdes ibland för att stävja 6-åringens rastlöshet där i lägenheten hos mormor och morfar.  
 
På söndagen blev vi jag och Filip bjudna på middag och övernattning hemma hos min andra bror Peter och hans familj i Luleå. Vi spenderade till Filips stora lycka hela måndagförmiddagen med deras "minsting", hunden Dylan alltså, då alla fortfarande sov. 
 
På tisdagen kändes det nästan som att jag kidnappade med min mor och far då jag körde ner dem i deras bil till Umeå:
 
På onsdagen for vi på en liten bilutflykt och åt lunch på Brännlands värdshus. 
 
Det var höstigt och fint där. 
 
Mysigt inomhus och vällagad mat. 
 
Mamma + kaffe = Sant
 
Solen kom fram och det blev lite extra grant. 
 
Min skugga på väggen. 
 
Inte min skugga på väggen.
 
På väg hem från Brännland så stannade vi till vid fina Backenkyrkan för en snabbtitt, vet att mamma blir glad av sånt. 
 
Utsikten inifrån kyrkan genom kyrkfönstren gjorde att naturen såg ut som en målning. 
 
Lilla fina mamma.
 
 
På torsdagen åkte mor och far hem och jag jobbade med halloweenförberedelserna tillsammans med Filip, och fredagen vet ni ju vad vi höll på med (om inte, läs här och här :-) )
 
På Allhelgonalördagen åkte Filip till sin pappa och jag tog en cykeltur för att hålla mig sysselsatt. Gjorde ärenden och tittade på ljusen på gamla kyrkogården bland annat. Umeå är fint i skymningen med alla lampor. 
 
Mörkret och gatlyktorna får mig att tänka på Umeås ljusfestival "Umeå Höstljus" som varit så mysigt men det kommer inte bli någon i år 2014 tyvärr. En liten tröst är att AB Bostaden kommer hålla i en egen höstljusfestival med åtta olika installationer. Läs var och när här: "Bostaden Höstljus".
 
Till sist, idag söndag, har jag bland annat tvättat, gjort fler ärenden, hängt upp en gardin, diskat några gånger och försökt koppla tv:n till datorn så att jag ska kunna se film genom den men det gick åt skogen. Fast nu blir det film i alla fall men på datorn. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0