Uppdaterad: Hjälp mig! (Mattproblem)

Nu behöver jag verkligen hjälp! Det vore jättesnällt om ni kunde komma med åsikter och råd om ett mattköp jag ska göra!
Jag ska beställa en matta från Ikea och det gör det ju lite extra knivigt eftersom jag inte sett (eller inte minns att jag sett) dem i verkligheten. Och jag behöver både hjälp i val av STORLEK och FÄRG.
 
 
Men vi börjar här:
 
Jag ska köpa en matta att ha under min matgrupp/i min matsalshörna som ser ut så här:
 
Så här ser min matsalshörna ut nu, utan matta: Teakmöbler, mörka väggar, alldeles för ljust och "ohemtrevligt" golv. Lite 50-60-talskänsla är jag ute efter.
 
Matta storlek 1 (133cm x 195cm) Den mindre mattan: Här har jag lagt ut ett måttband och färgat delar av golvet i Photoshop för att ge en bild av hur det skulle se ut med mattan i den mindre storleken. Är den för fjuttig eller blir det nätt och bra?
 
Matta storlek 2 (160cm x 230cm): Den större mattan: Då täcker mattan nästan hela hörnan och måste in en liten bit under bokhyllan och under min gröna runda golvvas och golvlampa. Är den för stor eller blir det hemtrevligt och flottare?
 
Och här är de två mattorna jag väljer bland: 
Den jag spontant tycker är snyggare och mer "rätt", fast är rädd att den blir som en mörk fläck i hörnan.
 
På bilden ser ju den här fin ut i färgen, fast jag brukar som inte gilla naturfärgad typ rotting och sånt och är rädd att den är för ljus och gul.
 
Här ser ni närbilder av mattorna:
Vänster: den bruna. Höger: den naturfärgade.
 
UPPDATERING: Vet inte om detta kan hjälpa, men nu har jag klippt in mattorna i fotografierna med den större storleken av mattan. Har mörkat ner och dragit ner mättnaden något då jag antar att det kommer bli så om man har dem "på riktigt" i rummet:
 
Mörk stor matta (Photoshoppat)
 
 Ljus stor matta (Photoshoppat)
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

Den större storleken tycker jag. Ang färg är det svårare- då det är svårt att få korrekt bild av hur de faktiskt ser ut. Den mötkare tyvker jag personligen också är snyggare, men det kommer bli mörkt eftersom du har rätt mörkt där i vardagsrummet. Men det kanske inte gör nåt? Tror att den mörkare blir snyggare mot golvet dock, då det är ljusare och lite trist i färgen.

Svar: Tack för synpunkterna! Jag tycker också spontant stor + mörk men så när jag funderat och funderat så tänker jag att det kanske är trevligt med lite ljus i hörnan, för det kanske blir apmörkt med mörka mattan... Det kanske blir för hård kontrast med den mörka menar jag... eller???
Anita Blomkvist Johansson

2014-07-30 @ 14:33:00
Postat av: paul

Anita
Instämmer med A-K ovan, även om jag själv inte alls är någon anhängare av 50-60-tals looken. Du måste ju betänka att jag växte upp med sådant där runt mig. Men det är ju du som skall bo där och visst det ser stilmässigt mycket genomtänkt ut. Kör med den mörka mattan större storleken. Själv har jag en matta som är 240 x 160 cm
grå till mitt svarta möblemang.
Paul

Svar: Hej Paul! Nu är ni överväldigande många som tycker exakt likadant så nu får det bli den stora mörka :-) Tack snälla Paul för engagemanget trots att du inte är så tänd på 50-60-tal haha! Kram snälla du!
Anita Blomkvist Johansson

2014-07-30 @ 17:17:26
URL: http://pgrahn.com
Postat av: Sofia

Hej Anita!

Jag var på Ikea idag och sitter i bilen på väg hem. Kikade på mattorna du funderar på. Den bruna gillade jag tokmycket. Snygg som attan. Den ljusa var lite för mycket "säckväv" för att du skulle få den där lyxiga känslan som du är ute efter, tror jag. Attans att jag inte såg ditt inlägg tidigare för då hade jag kunnat köpa med mig mattan till dig. Lycka till och hoppas du trivs i nya läggan. Kram!

Svar: Men så fantastiskt bra att du sett den live! :-) Du bekräftar precis min farhåga kring den ljusa. Tack för att du kunnat tänka dig köpa den åt mig men jag har en order med fler grejer jag ska vill ha så jag hade ändå varit tvungen göra en beställning :-) Kram snälla!
Anita Blomkvist Johansson

2014-07-30 @ 18:41:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0