Första dagen i Danmark

Måndagen var vår första dag i Köpenhamn. Vi hade egentligen planerat in att gå på Tivoli och gå på Ströget men det var ju bara att lägga ner pga av vädret och vi fick lite hastigt och lustigt planera in andra saker. 

Louisiana kom jag på vore ju ett perfekt resmål, på ett stort konstmuseum kan man ju vara inne i en hel regnig dag och ha det bra, så då började vi köra dit. Halvvägs dit kom jag på att alla museer ju har stängt måndagar... Faaan. 

Hur det nu blev så blev det rätt bra ändå: 

Vi valde att köra gamla strandvägen tillbaka till Köpenhamn och stannade för att äta i en hamn under ett uppehåll. 

Både gott och mysigt var det. 

Vi hade en sorglig, blöt samling med småfåglar som tiggde utanför fönstret. 

De gav upp allteftersom då de inte nådde maten genom rutan. Nån enstaka tapper dök upp då och då igen. 

Till vår stora glädje blev det allt glesare mellan regnskurarna så tillbaka i Köpenhamn begav vi oss ut på Ströget att ströva runt bland den vänliga lokalbefolkningen :-)

Vi köpte leksaker och fikade på flotta jugendcafeet Cafe Norden. 

Vi gick sen ända ut till Nyhavn. När den här bilden togs började ett riktigt störtregn som vi fick gömma oss för under några träd. Hemskt och blött och kallt var det. 

Efter regnet gick Pelle tillbaka till hotellet men jag och Filip gick trots trötta fötter först och dansade med våra skelett på en läskig sidoavdelning av Guinness World Of Records. Där var vi (mest Filip kanske) var tvungna att blunda när vi passerade vissa läskiga saker. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0