Umeå Höstljus 2013

Vi var på invigningen av Höstljus 2013 igår kväll, fredag. Det började med lasershow på Rådhustorget och slutade med envist regnande skulle man kunna säga... Inte riktigt de bästa förutsättningarna för att gå runt och njuta av ljuskonst men lite hann man i alla fall uppfatta, och det var jättejättemycket folk trots vädret. Själv får jag nog ta en runda till nån annan kväll när glasögonen inte är helt genomblöta av regndroppar som skymmer.
 
Tydligen är det tio stycken färre verk i år, det märktes kanske i den mån att det fanns färre verk med nån slags starkare visuell spets. Jag var väldigt förtjust i bland annat den hoppande spökflickan i Rådhuset och det halva huvudet vid Norrlandsoperan förra året, men i år fanns inte lika personliga verk. De tusentals (närmare bestämt 4800 stycken) ljuslyktorna gjorda av barn i Umeå var förstås lika stark som vanligt.
 
Här är en del bilder:
 
Invigning med lasershow och dans på Rådhustrappan.
 
Så här såg dansarna ut på lite närmare håll. Undrar om det var Midgårdsskoleelever?
 
En del av de 4800 handmålade lyktor gjorda av barn i Umeå. Bland annat Filip och kompisarna på hans förskoleavdelning.
 
Pelle med Filip på axlarna i ljusportalen "Mellanrum" som fanns på tre platser mellan Rådhuset och Järnvägsstationen.
 
Filip sitter i soffan formad som ett C med titeln "Viewpoint C" som ska symbolisera centrum i Umeå och den var placerad precis utanför biblioteket.
 
C-soffan skiftade färg.
 
Ljusslingorna på cyklarna var tydligen nån slags reklam för cykeltunneln eller nåt sånt och var en extrainsatt ljusinstallation för Höstljus.
 
Nya hotellet skiftade i olika vackra färger.
 
När vi gått rundan och kom tillbaka till Rådhustorget så var vi less och genomsura av regnet men på torget höll de på för fulla muggar med ljusshower och dans. Bra kämpat får man säga. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0