Medietreornas projektredovisning

Cicci, glittrigt tjusig konferencier.
 
Med Paul som datoransvarig sidekick.
 
 
I torsdags så redovisade våra elever i Medieprogrammets årskurs 3 sina PA100-projektarbeten, dvs det valfria projektarbete på 100 timmar som eleverna jobbar med under hela årskurs 3.
 
Sedan gymnasiereformen heter PA100-arbetet rätt och slätt "Gymnasiearbete", så våra medietreor är alltså de sista som utför projektet enligt gamla modellen. Många elever satsar otroligt mycket på just detta stora arbete de får välja själv, så det är väldigt spännande varje år att ta del av!
 
Om det är något som är otacksamt att fotografera är det redovisningen av PA100-arbetet! Redovisningen sker i halvmörker i skolans black box och även om eleverna har fina presentationer att visa på stora duken så går det ju inte att fotografera på ett vettigt sätt så bilderna blir därefter! Men jag har fyllt på med lite länkar och närbilder så det ska bli lite tydligare vad eleverna gjort. Observera att det är långt i från alla elever som jag har med här!
 
Jenny Kejerhag (som läst Grafisk profil på Medieprogrammet) och Maria Rehn (som läst Fotografisk profil) hade tidigare under läsåret rest tre dagar i Bristol för att fotografera street art. De hade även intervjuat verksamma gatukonstnärer.
 
Deras arbete resulterade i slutändan i en mycket fin bok:
 
"Måla hela världen".
 
Ett uppslag ur boken.
 
Hannes Ferm (som gått JIR-profilen - Journalistisk, Information och Reklam) och Josef Holmgren (Grafisk profil) hade också gjort en trycksak, en helt manuellt utförd tidning de lagt oceaner med tid på. Ett uppslag hade med illustration och text tagit kring 130 timmar att utföra. Kanske var det därför de nu skrattade så lättat vid redovisningen...:) Jag har tyvärr ingen bild på deras arbete.
 
Marielle Hägglund och Pedro Lima (båda går Fotografiska profil) redovisade sitt arbete med fotobloggen Mad Colors som jag skrivit om tidigare här i bloggen.
Sara Nilsson (Grafisk profil) hade med Josefin Gustafsson (Fotografisk profil) skapat hemsidan Leather Rate där de säljer egna smycken. Hittar tyvärr inte adressen just nu.
 
Boken Arcus...
 
...var gjord av Agnes Karbin (Fotografisk profil)...
 
...som fotograferat naturbilder i regnbågens alla färger.
 
Sandra Walter (JIR-profil) har samlat forskningsmaterial med fakta omkring lyckoforskning. En bok jag känner skulle vara nyttig att titta lite närmare på.
 
I den har Sandra t.ex. gallrat ut fem viktiga punkter som är konkreta knep för att bli lyckligare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0