Funderingar om bloggen

Här är 6 olika bloggdesigner jag haft, långt ifrån alla ombytlig som jag är :)
 
 
Jag håller på och funderar hur jag ska göra med min blogg, om jag ska fortsätta i denna form eller dela upp den i två bloggar där en blogg behandlar min roll som medielärare, min undervisning, inlägg om typografi och grafisk form och konst med mera och en annan mer personlig blogg där jag visar upp familjelivet, mitt mode- och shoppingintresse, recept mm.
 
När jag startade bloggen under mitt namn Anita B Johansson så var ju tanken att den skulle representera alla delar av mig, därav blandningen.
Det primära syftet med bloggen var också att i första hand roa mig, att ha någonstans att visa och samla alla bilder jag tar och exponera saker som jag är tycker är fina/smarta/användbara inom ovan nämnda områden. 
I andra hand hoppades jag ju på att jag även skulle locka andra att läsa och uppskatta den, att man skulle kanske kunna roas av att kika in i någon annans liv i bildrik form och ha nytta av t.ex. typografiska tips och liknande.
 
Jag tänker att jag själv gärna skulle följa en blogg som är i den här formen som min är idag men jag vet knappt någon medielärare som bloggar på minsta liknande sätt annat än två av mina närmsta kollegor Paul Grahn och Cecilia Holm, utan oftast är ju lärarbloggarna rent ämnes- och skolprofilerade (de få jag lyckats hitta).
 
Alltså: 
Å ena sidan kan jag tycka att det ibland kan bli väldigt tvära kast och kanske upplevas oseriöst att i ett inlägg visa en projektredovisning från skolan för att i nästa inlägg visa massa bilder från familjelivet i stugan. Jag vill gärna ha mer läsare och kanske denna röra gör det svårt nå dem?
 
Å andra sidan kan jag istället tycka att det är bra att det inte enbart är undervisnings- och skolanknytna inlägg eller enbart familje- och modeanknytna inlägg eftersom det är det mer vanliga, och att denna blandning kanske är den grej som gör min blogg aningens mer annorlunda än andra, på ett bra sätt.
 
Om du som läsare av min blogg har minsta lilla åsikt om detta skulle det vara intressant att höra vad du tänker och tycker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0