Dagens utflykt till Skeppsmalen och Örnsköldsvik

På förmiddagen idag kom Pelle med den lysande idén att vi skulle åka till Skeppsmalen som är en liten hamn/fiskeläge på Höga Kusten i närheten av Örnsköldsvik. Vi har aldrig varit där tidigare och jag vet egentligen inte var han hört talas om platsen men han (och jag) hoppades på att det skulle vara lite Mollösund/Nösund över platsen resenostalgiska som vi är.
 
Och det var verkligen fint, kanske mer som lilla Nösund än Mollösund och en riktig sommaridyll! Se en översiktsbild för Skeppsmalenhamnen här. Jag kan verkligen rekommendera det som en lagom dagsutflykt om man bor här uppe.
 
 
Vi lämnade ett soligt Umeå för ett riktigt grått Skeppsmalmen men det gjorde inte så mycket för det var ju så fint. Här är själva fiskeläget.
 
Här är en karta från en av anslagstavlorna, ifall ni blir sugna på att åka till Skeppsmalmen :)
 
Vi följde efter folk som gick in i skogen på en liten väg och hamnade vid Skags fyr som ligger på Skags udde.
 
Lite balans behövs för att ta sig över klipporna.
 
 
 
Efter att ha balanserat runt på klipporna tyckte vi att vi var värda ett fika och gick då tillbaka till "centrum" i Skeppsmalmen, förbi brevlådorna och upp till café och restaurang Fiskevistet. Vi nöjde oss med kaka och kaffe för stunden.
 
Innan vi lämnade byn så tog vi oss en liten närmare titt på de idylliska småhusen vid hamnen.
 
 
 
När vi var klara i Skeppsmalmen så ville vi dra ut på vår utflykt ännu mera så då åkte vi till Örnsköldsvik för att äta lite mer stadig mat.
 
När vi kom till Örnsköldsvik hade jag sån tur att den stora bra:iga loppisen i hamnen, precis bredvid järnvägsstationen, fortfarande var öppen trots att det var relativ sen söndagseftermiddag. Där gjorde jag jättefina fynd men det tar jag i ett senare inlägg!
 
Efter E4:an på väg hemåt gjorde vi faktiskt ett kort litet stopp till vid Mosjöns Camping. Jag har aaalltid velat stanna till där eftersom det ser så mysigt ut så då fick jag det :)
 
 
Det var en riktigt fin och sommarsemestrig dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0