Lyckad resa till Fantasyland

Filip och jag premiäråkte till nyöppnade leklandet Fantasyland Mariedal igår (lördag). Det har låtit lovande i media att det skulle vara som ett tivoli inomhus, bra mycket mer inbjudande för en vuxen som inte är så sugen på att kravla, krypa och klättra i trånga utrymmen som man måste om man är ensamt sällskap till en liten unge och åker till Busplaneten eller Leos Lekland. Utomlands möter man ofta sådana här ställen så jag tycker det VERKLIGEN var på tiden att nån kom på att öppna nåt liknande i Umeå!
 
Vi var där i tid tills när de öppnade klockan 10.00, och de hade inte ens fått igång attraktionerna som drevs av ström, bara hoppborgen och lekparken gick att använda. Efter en stunds strul så kom snart grejerna igång, och då blev det hej baberiba. Filip klättrade runt i hoppborgen och lekparken, åkte helikopter, tåg, mekanisk elefant, motorcykel, sköt prick och tillsammans sköt vi ihjäl gigantiska monsterspindlar i en jeep på ett ställe och körde radiobil många varv på ett annat. Där emellan så fikade vi och åt mat i en prisvänlig restaurang med mycket att välja på. Jättekul alltsammans! Både barn- och vuxenvänligt.
 
Inträndet kostar 100 kr för Filip och gratis för mig som vuxen. Man får ett kort när man betalt inträde som man drar i automaterna och det kortet har ett värde av 150 kr/150 poäng och åken kostar från gratis till 10 eller 20 poäng/kronor. Vissa automater/åk krävde dock rena 10-kronor. Fick man slut pengar på kortet var det bara att gå till kassan och betala för en påfyllning. Vi gjorde av med nästan allt i radiobilarna och speciellt i jeep:en där man kunde skjuta bland annat monsterspindlar i, en attraktion som det vore bra om de skaffade fler utav eftersom det blev en hopplös väntan att komma i tur till när stället blev mer fullt med folk. Istället fanns där många prickskyttebanor som knappt någon använde eftersom "gevären" (kulsprutorna?) var för tunga för barn och flera basketspel som visserligen är roliga men kräver lite vuxnare kroppslängd och därför knappt användes.
 
På avigsidan fanns även teknikstrulet, att vissa maskiner drog taxan dubbelt och att man inte blev informerad i förväg om att det fanns ett bonussystem. Bonussystemet fungerade som så att ibland när man drog kortet så ställdes en fråga i den lilla rutan, och vann man så tjänade man några poäng/kronor.
 
När jag sa till i kassan om att man ibland fått dra kortet dubbelt så tankade de direkt på några tior som kompensation.
 
Som helhet kan jag säga att jag absolut föredrar den här typen av lekland framför Umeås andra, just för att man som en som ickeakrobatisk, storvuxen, oklättringsintresserad, lätt våldsbenägen vuxen ;-) även kunde ha kul. Att vi var där nära 4 (fyra!) timmar tycker jag är bevis nog för det. Bra restaurangdel och jättetrevlig personal och flera nybyggda fräscha toaletter var ju också ett stort plus. 
 
Åsså lite bilder på det:
 
I den gigantiska hoppborgen.
 
Här syns lite mer av hoppborgen.
 
Åka tåg var tillfälligt gratis pga teknikstrulet.
 
Helikopteråket var nog mer för 2-åringar än för 4-åringar eftersom den gick lååångsamt.
 
Fika nr 1: Mumsiga minimuffins till Filip för 10 kr stycket. Jag åt stor nygräddad kanelbulle för blott 10 kr.
 
Caféets sprillans nya snajsiga limegröna möbler.
 
Trots alla de mekaniska riddjuren bredvid så föredrog bilgalne Filip den enda bilen som fanns som drevs av förarens egna fötter.
 
Där finns ett stort utbud av bebis-/småbarnsattraktioner också. I bakgrunden syns den pyttelilla hoppborgen som stod bland många fler småbarnsgrejer. 
 
Fika nr 2: French hot dog till Filip och mozarellapanini till mig innan vi lämnade stället. 
 
Den här kändisen i helfigur (Elwood Blues från Blues Brothers) bland många andra fanns utplacerade på Fantasyland. Så här på en höft minns jag även att vi även såg Jack Sparrow från Pirates of the Caribbean.

Kommentarer
Postat av: Louise

Verkar ju vara ett kuligt ställe, bra att det finns lite variation till de andra alternativen :-)
Plus oxå för att de inte verkar vara så dyra på fika vilket är ganska dyrt på Leos om jag inte minns helt fel :-P

Svar: Det var jätteroligt, önskar bara det skulle funnits fler åk för vuxna ;) ... De hade många grejer som passar barn i Edwins ålder också. En bebishörna med många roliga grejer t.ex en liten liten hoppborg. Det har de inte på de andra leklanden.
Anita Blomkvist Johansson

2013-01-27 @ 08:34:43
URL: http://blandatmedlouise.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0