Ursäkta men jag har faktiskt inte tid med bloggen just nu...

...jag har nämligen blivit fullständigt fast i tv-serien Game of Thrones
 
"Alla" har ju pratat om den nya fantasyserien hur länge som helst så tillslut kände jag att jag ville ge den en chans.
 
 
Så det började i lördags med att jag lite halvengagerat såg det första avsnittet. Därefter har det eskalerat till att jag inte kan tänka på annat än nästa lämpliga tillfälle att se ett avsnitt eller en bit av ett avsnitt. Dvs vid frukostbordet, på toaletten, medan jag håller Filip sällskap när han ser barnprogram, också håller det på så där. 
 
 
För den som inte vet kan jag berätta att serien är bland de mest påkostade hittills och är fylld till bredden med blod och lömska mord, avrättningar, lämlästningar, tortyr, bästa vänner som blir mordiska ovänner, ränksmidande, ljuva horor, gudinnor och mödrar, en massa knullande och våldtäkter hit och dit, spöken och vålnader, magi, drakar och jättevargar, årstider som räcker flera år och en annalkande flerårig vinter med en kyla som kommer att försätta folk i de mest vidriga situationer.
 
Kärnan i berättelsen är vilket fall striden om kungatronen (tronerna), och det är många som vill åt den (dem). 
 
 
Även om Game of Thrones får höga betyg av både IMDB och recensenter så inser man ganska snart att den absolut har sina svaga punkter. Jag menar om nån nu ska hitta på en helt ny alternativ medeltida verklighet, där man har möjligheten att hitta på precis vad som helst, men ändå väljer att göra de dominerande männen till grymma starka manliga män och kvinnor till antingen horor, häxor eller ljuva gudinnor (finns någon stark kvinna så är hon lesbisk och har typiskt "manliga" drag) så kan man väl säga att man hört historien förut.
  
Men spännande är det och påkostat är det. 
 
Men vänta vad gör ni? Sluta med det där! 
...Jobbigt när man hittar en bild där skådespelarna är "ur" rollerna och skämtar med varandra när man vet att de helst vill hugga halsen av varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0