Boktips och länkar om pop-up-teknik

I inlägget jag skrev om workshopen i pop-up-teknik så lovade jag ju att jag skulle komplettera med boktips och länkar kring att jobba med pop-upteknik i olika form.
 
Marianne Laimer hade massor med bra billiga boktips och tips på länkar och hade även med sig ett par böcker som jag passade på att fotografera av. Hon har för övrigt skrivit om den workshop hon ledde hos oss, läs gärna här.
 
Boktips:
 
Marianne hade med sig följande pedagogiska (och billiga!) böcker:
Making mechanical cards - 25 paper-engineerd design av Sheila Sturrock finns för 127 kr på AdLibris och
The pop-up book - Step-by-step introductions for creating over 100 original paper projects av Paul Jackson finns för 159 kr även den på AdLibris.
 
Andra boktips är:
Designing sustainable packaging av Scott Boylston för 209 kr, AdLibris, en bok om förpackningar med fokus på att kunna jobba miljövänligt.
Special packaging från Pepin press för 203 kr, AdLibris, innehåller CD med mallar och demomaterial till specialförpackningar.
 
Advanced Packaging av Pepin Press, 226 kr AdLibris, innehåller mängder med förpackningsmallar, med bifogad CD-skiva där man kan använda mallarna rakt av.
Detsamma gäller för Basic Packaging, 185 kr AdLibris, som innehåller CD-skiva med mallar med lite enklare förpackningslösningar.
 
Länkar:
Robert Sabuda hemsida visar han bra pedagogiska beskrivningar i hur man skapar pop-up-effekt. Formgivningen vänder sig till barn, men pop-up-tekniken går ju att omsätta på alla möjliga typer av design.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0