Fem minuter vid Robertsfors bruk

Vår stuga ligger vid havet drygt en mil från Robertsfors. När mjölken tar slut så kan man antingen åka till Robertsfors eller till ICA Nära i Bygdeå som ligger något närmare men som är en mycket tråkigare utflykt. Jag väljer helst Robertsfors eftersom man då kan kika på lite annat, det är ju trots allt ett äkta om än litet samhälle, lite likt Norrfjärden där jag växte upp.
 
Inför lunchen i söndags åkte jag och Filip in till Robertsfors och handlade, och eftersom Filip följde med med ultimatumet att han skulle få gå lite så letade vi reda på Robertsfors bruksområde efter Coop och ICA-besöket.
 
Bruksområdet med kringliggande gårdar var mycket större än jag trott och där fanns mängder med fina gamla hus som visar på att Robertsfors en gång varit ett samhälle att räkna med på riktigt.
 
Tyvärr blev besöket kort - efter cirkus fem minuter var det bara hoppa in i bilen och åka tillbaka till ICA för då var Filip akut nödig. Jag hann ta nåra bilder:
 
Vi stannade vid vattnet vid själva kraftverket, precis bredvid ett stort spöktlikt hus med krossade fönster.
 
Synd att det här fantastiska huset fått förfalla.
 
Sen gick vi över den här bron...
 
...och tittade ner på det forsande vattnet.
 
Plötsligt sprang Filip tillbaka över bron för att lägga nåra små leksaker i bilen eftersom han blev rädd att de skulle trilla ner i vattnet. När jag gått ifatt honom hade han dessutom blivit sååå nödig så det var bara att hoppa in i bilen illa kvickt.
 
Några minuter senare befann vi oss här, på ICA:s kundtoalett och funderade över hur de gjort stengolvet.

Kommentarer
Postat av: Linn

"stengolvet" är en vinylmatta från tarkett :)

Svar: Tack för tipset Linn! Jo jag röstade för att det var avfotograferade stenar på plastmatta medan Filip mer var inne på att det var tillplattade stenar :)
Anita Blomkvist Johansson

2013-04-26 @ 23:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0