Typsnitt och dingbats för Halloween

 
Det är kanske lite sent påtänkt nu, men det här kan ju vara ett tips nån kan ha nytta av till någon annan Halloween; alltså gratis typsnitt och dingbats* som man kan använda för att t.ex. göra inbjudningskort eller placeringskort eller något liknande för Halloweenfirande.
 
*Dingbats:en är bilder kopplade till bokstavstangenterna på tangetbordet och kan ökas, eller minskas, i storlek hur mycket man vill utan att risk för att de ska försämras i kvalitet och se gryniga/pixliga ut.
 
Jag har letat reda några exempel på dingbats och typsnitt på Dafont.com som jag tycker både är fina, läskiga och som innehåller bokstäverna å ä och ö, eftersom det inte alltid fallet för typsnitt man laddar hem gratis på nätet.
 
Vill du själv leta skräcktypsnitt och dingbats så klicka här; Dafont/Fancy/Horror eller här Dafont/Holiday/Halloween eller Dafont/Dingbats/Horror
 
För att installera typsnitten och dingbats:en:
1. Klicka på länken till det typsnitt eller dingbat du vill ha (se länkar här nedanför). När hemsidan för typsnittet öppnas klickar du på knappen "download" och sparar filen t.ex. på skrivbordet på din dator.
2. Öppna därefter den nedhämtade filen genom att dubbelklicka på den.
3. I mappen som öppnas kan det finnas flera filer, du ska leta reda den eller de filer som markeras med ett blått A och dubbelklickar på den eller dem.
4. Klicka "Installera" på varje fil som markeras med ett blått A. Klart! Nu kan du hitta typsnittet i alla program som finns på din dator.
 
 
Länkar till typsnitten:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0