Svala & Sara Burkhardt

Sista modeveckaevenemanget jag besökte var visningen av Svala & Sara Burkhardts kollektion för vår/sommar 2013. Det bjöds riktligt på plockmat och härliga bubblor i glas i fotovänliga Hotel Avenys bar.
 
House of Svala, eller rätt och slätt Svala, är Lyckselebaserat och designat av Alexandra Sjöberg. Det är en design som blandar luftiga och rena former med avangardistiska och norrländska detaljer, som t.ex. pälspuffar på axlarna på genomskinliga ärmlösa blusar eller löst hängande tygdelar och fransar.
 
Sara Burkhardt kommer ursprungligen från Schweiz men är numera bosatt i Västerbotten. Hennes design kännetecknas likt Svala av rena former som krockar med dramatiska inslag som här drar lite mot det gotiska, med inspiration hämtat från en occult våg som uppstod i modet på 1920-talet.
 
Och man kan ju bara konstatera att det känns som att båda formgivarna helt går i linje med de trender som ses komma framöver som jag skrivit om att Lotta Ahlvar tog upp i sin inspirationsföreläsning, dvs error, vintage och skräck/sagor!
 
Den lilla visningsytan på Hotel Aveny var väl disponerad.
 
Sara Burkhardts hörna.
 
Svalas design.
 
Svalas design.
 
Sara Burkhardts design.
 
Plockmaten i den fotovänliga omgivningen. Det kändes lätt att lyckas med bilderna i denna färgsköna miljö!
 
Min kusin Maria intill andra modeminglare.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0