Funderingar på att piffa vardagsrummet

Det känns sen en tid tillbaka som att det börjar bli dags att uppdatera vardagsrummet vårat.
Sedan det blivit tal om att vi lärare ska få en retroaktiv löneförhöjning har jag funderat på om det här kanske är en av sakerna man kunde lägga några kronor på. Inga dyra grejer då alltså, så möblerna vill vi inte byta ut utan jag menar saker som gardiner, mattor och kuddar. 
 
Mattorna är fläckiga, blekta och nötta. Gardinerna har hängt uppe i över fyra år nu, och prydnadskuddarna i soffan är små och stenhårda och det finns en enda stor en som är för stor och helt ur fas färgmässigt mot resten av rummet.
 
Jag tycker vår fondvägg i beige med guldmetalltryck är jättefin, men mönstret gör att man blir lite begränsad i vad man kan ha för mönster på gardiner och kuddar. Enklast blir det alltså med enfärgat på speciellt gardiner och mattor.
 
Jag gillar egentligen att gardinerna och mattan är mörkröda, men jag har aldrig lyckats hitta gardiner som riktigt passade med mattorna: gardinerna drar mot gulrött och mattorna mot rödrosa. Så det skulle man ju vilja byta mot bättre röda alternativ.
 
Jag såg att bloggaren Colorelle hade köpt tjusiga kuddar som jag blev förtjust i. Jag undrar om Pelle kan tänka sig kuddar med påfåglar på? I såna fall tänkte jag man kunde kombinera med en grå kudde på varje soffa. Båda kuddarna kommer från Åhléns.
 
Det kanske också kunde vara fint att slänga in en hårig kudde till de andra två :) Det håriga kuddfodralet kommer från Ellos.
 
Det kanske skulle vara lite ballt med orange mattor och gardiner till?
 
Jag har också funderat på om det skulle vara fint att byta ut gardiner och mattor till turkosa sådana.
Man kanske skulle kunna ha lite mer dämpade kuddar till den turkosa färgkombon. Båda från Åhléns.
 
Pelle har tidigare pratat om att ha grönt i vardagsrummet.
 
Kanske man kan kombinera en blommig kudde med en grå till det. Även dessa kuddar kommer från Åhléns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0