Det var synd om kvinnorna förr, tur vi är så jämställda numera

Sverige är en snäll ankdamm i en värld av rutten kvinnosyn. Så fort man lämnar detta lands gränser är pornografi och prostitution en självklarhet i alla möjliga sammanhang.

Jag minns exempelvis en resa med en kompis till Frankfurt för några få år sen; i kvarteret där vi bodde varvades vanliga fina restauranger med porrklubbar och gatuvandrande prostutierade och vi mötte män som som kastade föraktfulla snuskiga kommentarer efter oss som om det vore deras rättighet. På tv blandades musikvideos och barnprogram med reklam för call-girls.

Det finns andra som skriver om det här med rutten kvinnosyn så mycket bättre än jag, därför talar jag sällan och aldrig om sådana saker i min blogg. Ska man tala om sådant tycker jag att man ska man vara påläst, välinformerad och inte slarva sig fram. Det är så viktigt att det blir rätt annars kan det bli så fel.

Se därför denna film som jag hittade via Lady Dahmers blogg och läs hennes inlägg om objektifieringen av kvinnan och kvinnokroppen i media:




Kommentarer
Postat av: Moa

Jag läste precis det inlägget igår, det var mycket bra! Jag blev verkligen chockad när jag såg filmen, jag trodde inte att reklam fick se ut så...

2011-10-16 @ 16:21:01
URL: http://moasblogg.blogspot.com
Postat av: Anita BJ

Ja en del är riktigt otäcka Moa, och så smaklösa. Jag fattar inte att stora exklusiva märken vill befatta sig med sådant skit, men tydligen går man till och med över lik bara man syns i mediebruset.

2011-10-17 @ 11:15:49
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0