Salt & Peppar

När jag var au pair i Malahide strax utanför Dublin som 19-åring så fanns det en gård i närheten med två åsnor, en svart och en vit, som hette "Salt and Pepper". Den vackra gården där de betade i sin hage låg precis i utkanten av Malahide så man passerade dem alltid på väg in till centrum av samhället.

Malahide är ett pittoreskt byliknande samhälle precis vid kusten. Sist jag åkte dit, för ca 5 år sen, så hade orten förvandlats till nån slags kombination av irländskt genuint och en turistort och rena bratstället; yachter i den utbyggda hamnen och Paris Hilton-wannabes på gatorna. Det kändes konstigt. På min tid var alla mörkt klädda och "alla" under 30 hade Dr Martens på fötterna.

Tillbaka till Salt and Pepper: på väg till vår stuga, strax efter att man lämnat E4, finns en stor vacker hage där det går en svart och en vit häst, så jag kommer då alltid att tänka på de två åsnorna på Irland. De här hästarna är bara lite snyggare och ståtligare än de små långhåriga åsnorna i hagen på Irland.

Här hittar du bilder från dagens Malahide, och här hittar du fakta om Malahide om du vill veta mer.


Salt & Peppar i svensk version.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0