Dada för evigt

Ibland (läs:ofta) önskar jag att jag själv var elev på mina kurser eftersom det är så förbannat kul med grafisk formgivning och illustration.

Jag har tidigare i bloggen berättat om elevernas arbeten med egenproducerad typografitidningsdesigntapetmönsterdesign och om genomgångar och uppgifter i Dadaism och Kitsch, om typografen Herb Lubalin och mycket annat. Mest spännande blir det när den grafiska designen tangerar konstens värld. Då kan man känna att det liksom bränner till på riktigt.

Ibland känner jag i det närmaste en passion för ett ämne. Även eleverna har jag förstått. Det blir extra tydligt en sån gång som när min elev Viola nyligen visade upp sin nya tatuering:


Foto: Viola Holmgren

Viola har för övrigt en mycket fin blogg.

Med nya gymnasieskolereformen så ska alla lärare som inte är behöriga i sina ämnen skaffa sig ämnesbehörighet för att få en lärarlegitimation. Eftersom jag är utbildad ettämnes bildlärare men undervisar i medieämnen så kan det faktiskt bli så att om jag inte kan tillgodoräkna mig ämneskunskaper på något annat sätt måste gå en grundkurs i grafisk kommunikation. Vilken ironi!

Kommentarer
Postat av: Killmamman

sv: ja det är viktigt att känna efter vad som känns rätt för en själv :)

2011-04-07 @ 20:31:34
URL: http://killmamman.wordpress.com/
Postat av: Terrie

Men det blir ju skitbra det :=)

Själv är jag utbildad för estetiska programemt mer än medieprogrammet (trots att jag är behörig för det också) och hittade i dagarna en kurs som heter "Bilderböcker för barn" på HDK i Göteborg. Chefen tycker jag ska gå den. han betalar resorna. Det är så jag funderar på att stanna kvar ett år till på den skolan ;P

Och du funderar på Berghs va?

2011-04-07 @ 20:47:20
URL: http://pyrra.blogspot.com/
Postat av: Anita

Haha! Ja det vore ju som en dröm att få gå Berghs. Men så otroligt roligt att du ska få gå på HDK! Och vilken underbart medgörlig chef. Då kanske man får se dina alster från kursen på din blogg sen... :)

2011-04-07 @ 21:04:21
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/
Postat av: MammaMedia

Jag ska göra en affisch till min körs vårkonsert och det blir nog ett lite dadainspirerat kollage, men jag borde absolut gå ett par kurser...men jag brukar konsultera Anita som brukar ha ett bra tålamod...ska kanske lägga ut de första skisserna i bloggen.

2011-04-07 @ 21:45:27
URL: http://mammamedia.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag är lika förvånad. jag tycker mig ha läst att man ska få den behörighet man ursprungligen var behörig för. Jag är också ettämnes Bildlärare. Vi läste Foto, rörlig Bild, Data etc inom ett ämne som hette Tekniska medier. På den tiden fanns inte Medialärare, utan det var Bildlärares ämnen. Det hörs ju på ordet tycker jag, Rörlig BILD. Eller är det jag som fått allt om bakfoten? Är det inte massor av Bildlärare från den tidigare utbildningen, som nu helt plötsligt ska anses obehöriga, om det inte ska räknas. Är det någon som har fått ut sin legitimation, eller vet hur det här ska räknas?

Mvh Marie

2012-03-18 @ 13:04:25
Postat av: Anita BJ

Hej Marie! Jag hoppas och tror att det är som du skriver, att om man är ettämnes bildlärare så är man behörig. Jag känner ingen med min utbildning som fått lärarleg.

2012-03-20 @ 01:26:18
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0